Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

17 BİN M2’LİK ALAN PROJEDEN YOKSUN!
 Daha Necip Fazıl Şehir Hastanesi yapılmadan, hizmete girmeden önce, içinde kadın doğum hastanesi de bulunan Devlet Hastanemiz vardı. Çevresinde de onlarca eczane.

Güçlü hükümet, devlet yetinmedi, sağlık hizmetlerinde çağ atlama düşüncesiyle, adı önce Bölge Hastanesi idi, olmadı, sonra Şehir Hastanesinde karar kılındı.

Bir de, kent merkezinde, Trabzon Bulvarı üzerinde Yenişehir Hastanemiz vardı. Yanında da SSK. Bugün her iki bina da çürümüş, kaderine terk edilmiş, ne zaman ne olacağını bilmeden öylece duruyor. Akıbeti hakkında kimse doğru düzgün bilgi de vermezken, ucube gibi sırıtıp, insanların sinir katsayılarını artırıyor sadece. Dışarıdan gelenleri de hayretler içinde bırakmak kaydı şartıyla…

ESKİ HASTANE YERİ NE OLACAK?

İşte bizim ve kamuoyunun cevabını merakla beklediği soru bu. Şehrimizde sağlık kuruluşlarında yatak sayısı yetersiz. Yoğun bakım üniteleri ihtiyaca cevap veremiyor. Hastaneler, hastalarını komşu illere gönderirken, vatandaşın isyanı ayyuka, canı da burnuna çıkıyor!

Eski Devlet Hastanesi 17 bin metrekarelik bir alan. Şehir Hastanesi ek binası olarak hasta kabul eden polikliniklerin yanına, (ihaleye çıkılmadan, tadilat ve tamirat kaleminden yapıldığını öğrendiğimiz, poliklinik konusunda yoğunluğu aldığı, rahatlık sağladığı iddia edilse de) hangi amaçla ve kime yaptırıldığı belli olmayan, tartışmalı ve şaibeli, dandik bir ek bina eklendi. Üstelik de bir milyona mal olmuşken.

MADEM PROJE VARDI, NEDEN TAKİP EDİLMEDİ?

Oysa madem mesele sağlıkta çağ atlamak, bu alana devasa bir sağlık kurumu için projeler gönderilmeli Bakanlıklara. Görüştüğümüz bir yetkili birkaç kez proje gönderildiğini, ancak akıbetinin beklendiğini söylemesi, meseleyi çözmüyor. Teknik takip gerek. O da bizde yok!

Ne acıdır ki, Onikişubat İlçesinin bir hastanesi yok!

Bir de, insanların kafasını karıştıran soru şu; polikliniklerin olduğu binanın doğu tarafında neden çıkış kapısı yok? Neden? 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol