Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ VE YENİ TÜRKİYE
 19 Ağustos Cuma günü akşamı, KADEM tarafından organize edilen Necip Fazıl Kültür Merkezindeki 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeni Türkiye Panelinde konuşan 64. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mahir Ünal, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için Amerika’ya giden heyetin içinde yer alan isimdi.

Mahir Ünal, kendisine tanınan 20 dakikalık süre içerisinde, hem 15 Temmuz gecesi yaşananlardan kesitler aktardı, hem de Amerika izlenimlerinden söz ederken, sözü yine 15 Temmuz darbe girişimine getirerek, ihanet çetesini bir kere daha lanetledi, tankların önüne yatarak, uçaklara levye fırlatarak, darbeci askerlere karşı koyarak darbeye karşı dik duran halkı selamladı ve “Bu milletin geleneğinde devleti ele geçirmek yoktur” dedi.

Moderatörlüğünü Fatma Kaptanoğlu’nun yaptığı panelin diğer konuşmacıları ise, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve gazeteci-yazar, hemşehrimiz Ahmet Taşgetiren idi.

BİZ LAİKLİĞE KARŞI DEĞİLİZ

Terörün ortak bir merkezden yönetildiğini de ileri süren Mahir Ünal, hükümet olarak laikliğe karşı olmadıklarını da belirterek, Fetö ve militanlarını gözü dönmüş katillere benzetti, işadamlarına seslenerek de ‘yatırım yapmaktan korkmayın, çekinmeyin. Çok şükür bir siyasi ve ekonomik istikrar var, bunun sürdürülmesi lazım’ diye konuştu.

“Öfkeliyiz, evet, h em de çok öfkeliyiz. Neden diye soracak olursanız, bu hain çete, bu FETÖ, cumhurbaşkanımızı öldürmek istediler. Türkiye Büyük Millet Meclisine,  milli iradenin kalbine bomba attılar, sivil halkı öldürdüler, üzerlerine tankları sürdüler, uçaklardan öldürücü bombalar saldılar. Batı… Evet o dost sandığımız, bildiğimiz müttefik ülkeler, yani batı bizi yalnız bıraktı. Bu yüzden öfkeliyiz işte” diyen Ünal aslolanın Türkiye’nin bekası olduğunu yineledi.

Ünal sık sık ayakta alkışlandı.

VE DİĞER KONUŞMACILAR…

Panel için şehrimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren de, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktıklarını belirterek, asıl kahramanların halk olduğunu söylediler.

Panele gelen izleyiciler, paneli ilgi ile izleyip, sık sık salonu alkışa boğdular. Bu arada darbe girişimine ilişkin bir de kitap izleyicilere ücretsizi dağıtıldı.


KİMLER KATILDI?

Paneli izleyenler arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eski AK Parti milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, MKYK eski üyesi Av. Metin Doğan, Elbistan ilçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun,  AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Onikişubat ilçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu ilçe Belediye Başkanı Necati Okay, Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Onikişubat ilçe teşkilat Başkanı Av. Fırat Görgel, Dulkadiroğlu ilçe teşkilat başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, il Sağlık Müdürü Murat Coşkun, sanayi ve iş dünyasının temsilcileri, ayrıca ilçe belediye başkanları, ilçe kadın kolları başkanları ile çok sayıda KADEM üyesi kadınlar ve erkek izleyiciler yer aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol