Hısımım olduğunu söylesem, biliyorum çoğunuz, ‘O da nereden çıktı, Bingöl nere, Maraş nere? Ne alaka!’ diyeceksiniz.

Soranlara özelden nereden ve ne zamandan beri hısım olduğumuzu anlatırım. Şimdi meselem, konum sevgili Ümit Özge.

*

Özge ailesini yakından tanıyorum. Dedesi, aile büyükleri, seneler önce kaybettiğimiz merhum Ali Amcamızı, Özge İnşaat yönetim kurulu başkanı sayın Abdürrahim Özge’yi, karizmatik insan, yerel ve dünya meselelerine son derece duyarlı, 30 yılı aşkın süredir ailecek Kahramanmaraş’ta yaşayan, buradan evlenen, buraya yerleşerek sahip oldukları işi sürdüren sayın Ayhan Özge’yi, Ankara’da ikamet eden inşaat sektörüyle uğraşan Orhan Özge’yi ailem kadar tanıyorum, seviyorum.

Özge inşaatın bu şehre katkısını, bu ailenin bu şehre ekonomik ve sosyal anlamdaki katkısını bilen birisi olarak, bir dönemler siyasetle de uğraşan, AK Parti il yönetiminde görev alan sayın Ümit Özge, benim kardeşim, evladım, canım.

Partili olduğu halde siyasi ikbal peşinde koşmadı.  Siyasetten beklentisi de olmadı. Ama inandığı bir dava vardı, yüreğinde sayın Recep Tayyip Erdoğan sevdası vardı, o heyecanla, o ruhla hizmet etti.

*

Varlıklı bir ailenin ferdi olması onu hiçbir zaman şımartmadı.

Abdürrahim Özge gibi bir marka ismin evladı olmak onu ulaşılmaz biri kılmadı.

Halihazırdaki Ramada Oteli’nin işletmecisi, yönetim kurulu üyesi sıfatıyla tanınması, bilinmesi, onu olduğundan fazla mecralara, coğrafyalara taşımadı.

Mevlana Hazretlerinin işaret ettiği üzere, Olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu.

Hiçbir zaman servetinin arkasına sığınmadı.

Siyaset yaparken bile tevazuyu, alçak gönüllüğü elden bırakmadı.

*

Büyüdükçe küçülmesini bilen, aile terbiyesi ile kendini saydıran, sevdiren Ümit Özge,  Allah esirgesin, alicenap bir karaktere sahip.

Beyefendi desem, ancak o kadar olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol