Son ayların moda paylaşımı. Eğlenceli, komik, güldürücü, zaman zaman da insanı çileden çıkartıcı paylaşımlar, aslına bakılırsa insanlara eğlenceli dakikalar yaşatmıyor değil. Bazıları da kendini içinde buluyor.

Bizim konumuz tik tak değil, taktik. Neyin taktiği derseniz anlatacağım!

Bir yol haritası çizme, yeni ve farklı bir güzergah belirleme, başarı için, kriterlerin yerine gelmesi için yapısal değişiklik, hizmet için, insanoğlunun yaşam kalitesinin aratması için tavsiyeler, öneriler ve talimatlar.

Düşünce yumağı. Amaç, hedefi oniki’den vurma!

*

Takım sahaya çıkıyor. Rakip güçlü, seyirci kazanmayı bekliyor. Zira sezon başında alınana sonuçlar taraftarı üzer, kahrederken, kan değişikliği, yeni teknik adama verilen sorumluluk ve taraftarın beklentisi…

Galip gelmek, 3 puan sahibi olmak ve sıralamada zirveye yükselmek, her takımın, her kulüp başkanının, her teknik adamın ve en önemlisi takımın 12’inici adamı denilen taraftarın mutluluğu arzu edilirken, bakıyorsunuz takım iyi gitmiyor.

Teknik direktör değişikliğine rağmen…

Ne yapacaksınız, taktik geliştireceksiniz. Proje değiştirir gibi…

*

Yeni teknik adam işi bilen birisi… Deneyimli, geçmişi başarılı, kariyeri zengin, futbolu ve camiayı yakından tanıyan marka değeri yüksek insan.

Kulüp başkanı da bütün yetkileri vermiş,  ‘Hadi aslanım, arkandayım, gerekli tüm desteği veriyorum sana!’ demiş.

Eee, helva için yağ, un ve şeker hazır. Madem takımda iyi gitmiyorsa, taktik geliştirmek gerekiyor.

Sahaya çıkan oyuncularına şunu söylüyor teknik adam; “Bakın arkadaşlar, artık kaybedecek zamanımız ve puanımız yok. Taraftar bizden başarı bekliyor, ligi yukarılarda bitirmemizi istiyor. Rakibimiz de güçlü! Puan kaybına tahammülümüz de kalmadı!”

Ve devam ediyor; “Rakibimizin orta sahası iyi. Biz kanatlardan vuracağız! Onsekiz çizgisi içinde topu ayağına alan kaleye şut çeksin! Kanatları çok iyi kullanmamız lazım. Bu maçı kazanmamız lazım, başka yolu yok!”

Bu taktikler de tutmaz ise, teknik adamı kapının önüne koyacaklar. Zira taraftarın tahammülü kalmadı.

*

Meseleyi belediyelere getirmek istiyorum.

Madem bir şeyler iyi gitmiyor, madem takımdan başarı bekleniyor. Yeni taktikler geliştirmek gerekiyor.

Vatandaşın tahammülü ve sabrı sınırlı. Çok beklemek, bekletmek sıkıntı verebilir.

Çünkü beklenti büyük.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol