Bu, yüzme bilmeden olimpik havuzlarda şampiyonaya girmeye benzer. Bu, ehliyetin yokken araba kullanmak gibidir.

Önce yüzme bileceksin.

Önce ehliyet sahibi olacaksın!

Önce cesaretin olacak!

Önce arkanda, sağında solunda kim var, ona bakacaksın!

Kedi olmadan fare yakalanmayacağını unutmadığın gibi, aklının bir köşesine yazacak, kulağına küpe edeceksin!

Önce suya bakacaksın, boyunu aşıyorsa, yüzmeye kalkışmayacaksın!

Önce, seni destekleyenlerin, sana arka çıkanların, ‘hadi koçum, kim tutar seni, hikâyeni baştan yaz!’ diyenlerin gazına gelmeyip, onları samimiyet testine tabi tutacaksın.

Ama önce kendini zekâ testinden geçireceksin!

Ne demek mi istedim, yapma gözünün yağını yiyim, açık açık yazdım işte, daha ne deyim birader!

*

Diyelim, tut ki savaştasın! Maksat ne, düşmanı yenmek, tarumar etmek, zayıf düşürmek, bir daha karşına çıkamayacak hale getirip cesaretini kırmak!

Zafere inanıyorsan, zaferin taraf olduğun partiye artılar getireceğini biliyorsan, bunu bilenler de sana cesaret veriyorsa (gaza gelmemek şartıyla) ancak bu cesaretlendirme, bu yüreklendirme işinde samimilerse, önce ve o zaman stratejini belirleyeceksin. Ordunu ona göre yetiştirecek, başlarına da tecrübeli komutanlar vereceksin! Onları cesaretlendirecek, moral ve motivasyonunu zinde tutacaksın!

Önce inandıracaksın galip gelmek için! Ama önce kendin inanacaksın!

Düşmanı zayıf tarafından vurmak, onun zaaflarından istifa için, bir ekibin, bir öncü kuvvetin olacak. İstihbaratın güçlü olacak!

Tabi donanman, silahın, cephanen ziyadesiyle mevcut bulunacak!

Silahın ne; cesaretin, yeteneğin, inancın..

*

Kalkıp da aracını sanayiye götürmeden, bakımını yaptırmadan, gazını, benzinini ya da dizelini depolamadan, yani fullemeden yola çıkarsan, yandı gülüm keten helva!

“Bir şey olmaz, hele sen yola çık, yol üzerinde takviye yapar, menzile varırsın. bu araç seni hedefine ulaştırır!” diyenlere de çok inanmayacaksın.

Onlar seni yarı yolda bırakırlar, sonra arkalarına bakmadan kenara çekilip, kis kis gülerler, amma da kandırdık ha, oh be kurtulduk, gitti de rahatladık diyeceklerine emin ol!

Benzine, dizele ve gaza sürekli zam gelirken, GAZMAN’lığa soyunmayacaksın!

*

Maça çıktın diyelim, hedefin galip gelmek. Lig sıralamasında bir üste, sonra zirveye tırmanmak. Lakin, kadron güçlü olacak ki rakibinle baş edebilesin! Şampiyonluğa oynayan takım karşısına amatör takımla çıkarsan olmaz, fark yer, madara olursun!

Strateji yok, taktik yok, sende iş yok!

Ligde tutunman çok zor be azizim! Küme düşmezsen iyi valla! Bak,  sakın düşeyim deme, biliyorsun, düşenin dostu olmuyor, sonra bir tekme de sana güvendiğini, destek verdiğini zannedenler vurur, bunu da unutma, aklından çıkartma!

Bu yazdıklarım belki canını incitir, belki keyfini kaçırır, moralini bozabilir. Niyetim seni yoldan çevirmek, caydırmak değil. Uyarmak!

Pir Sultan Abdal ne güzel söylemiş;

Yârin bir çift sözü üşüttü beni,

Yüce dağ başında buymuşa döndüm!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol