Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

GÜREŞÇİLER KUPAYI ERKOÇ’A TAKDİM ETTİLER

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımı Sivas’ta yapılan 2015 Yıldızlar Güreş Şampiyonda 54 Kulüp, 329 sporcu arasında birinci olarak döndüler ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş takımı sporcularıyla bir araya gelen Erkoç, sporcularla sohbet ederek onların sıkıntılarını dinledi. Alınan başarılar hakkında bilgi alan Başkan Erkoç güreşçileri tek tek tebrik etti ve bu mutluluğu bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum dedi. Kahramanmaraş’ta sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Erkoç, “Kahramanmaraş’ın gurur olan bu genç kardeşlerimize maddi ve manevi her türlü konuda sahip çıkarak gerçekten milletimize yakışır, aziz milletimizin değerlerine sahip çıkan; yürekli, güçlü, cesaretli, imanlı, inançlı pehlivanlar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sporun öneminin farkında olduklarını belirterek, Belediyeyi devir aldığımızdan bugüne sporu çok önemli noktalara getirdik diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Spor ve spor alışkanlığı çok önemli. Türkiye’de ve dünyada hareketsizlikten dolayı başta obezite olmak üzere birçok hastalık oluşmaktadır. Sporu alışkanlık haline getirmek çok önemli. Sporu insanlara ve gençlere sevdirmek için bu başarılarımız çok önemli. Biz göreve geldiğimizde bu yana spora gereken önemi veriyoruz. İlimiz genelinde belediye spor kulüplerini çok önemli hale getirdik. Özellikle güreş takımımızı çok güçlü hale getirdik. Bugünde hafta sonu yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye’nin köklü takımlarını yenerek büyük bir mücadele örneği gösterdi sporcularımız. Biz 12 sporcusundan 9’u madalya alan bir takıma sahibiz. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu mutluluğu bize yaşattıkları için de kendilerine teşekkür ediyorum”


 



‘KAHRAMANMARAŞ’IN GENÇLERİ KAHRAMANMARAŞ’TA GÜREŞECEKLER’

Sporculara güvenin tam olduğunu dile getiren Erkoç, “Biz bu gençlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu genç kardeşlerimiz dünyanın birçok ülkesinde büyük başarılara imza atarak istiklal marşımızı orada söylettirecek ay yıldızlı al bayrağımızı göndere çektirecekler. Hem Kahramanmaraş’ımızı hem Türkiye’mizi gururla temsil edecekler. Bizim bu konudaki en büyük avantajımız belediyemizin çok güçlü bir spor kulübünün olması. Kahramanmaraşlı genç kardeşlerimizin başka kulüplerde spor yapmasına gerek kalmayacak. Bu kardeşlerimizi yıldızlar, gençler ve büyüklerde dünyanın her tarafında Kahramanmaraş halkı adına, Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Kulübü adına mücadele edebilecekler. Daha önce de birçok güreşçi kardeşimiz buradaki imkanların yetersiz olmasından dolayı Türkiye’nin başka illerindeki takımlarda mücadele etmekteydiler. Ama inşallah Kahramanmaraş Büyükşehir Spor olarak bu takımı güçlü hale getirmemiz ve desteğimizden sonra artık Kahramanmaraş’ın gençleri Kahramanmaraş’ta güreşecekler” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN BÜYÜK KULÜPLERİNİN OLDUĞU LİGDE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kahramanmaraş’ın sporun her dalında başarı yakaladığına değinen Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımının da Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ettiğini dile getirdi. Voleybol takımının zor bir sıvadan geçtiğine de değinen Başkan Erkoç, “Tabi sadece güreş değil voleybolda da çok büyük bir başarıya imza attık. Bu hafta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı 1. Lige çıkmak için Ankara’da mücadele edecekler. Orada 4 takımla yarışacak ve inşallah oradan başarıyla çıkacak olursa Fenerbahçe, Beşiktaş gibi Türkiye’nin büyük kulüplerinin olduğu ligde mücadele edecekler. Bu Kahramanmaraş’ımıza yeni bir hareketlilik getirecek” ifadelerini kullandı.

 

‘HER YAŞTAN İNSANLARI SPOR YAPMAYA TEŞVİK EDECEĞİZ’

Kahramanmaraş’ı bir sporcu fabrikası haline getireceklerini ifade eden Erkoç, her alanda sportif aktivitelerle şehrimizin tamamını spora teşvik edeceğiz ve böylelikle sporla bir çok hastalığın önüne geçip daha sağlıklı bireylerin yetişmesinde katkıda bulacağız diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraşlı hemşerilerimizde bizim takımlarımıza büyük ilgi göstermektedir. Voleybol maçlarında, güreş maçlarında, futbol maçlarında bunları açıkça görmekteyiz. Bizim asıl amacımız burayı bir sporcu fabrikası haline getirmek. Gençlerimize spor alışkanlığı oluşturmak. Futbol alt yapımımızda da yüzlerce genç spor yapmaktadır. Bunun gibi birçok takımlarımız var. İnşallah basketbol takımını da güçlü hale getireceğiz. Bununla birlikte binicilikle ilgili bir çalışma yapacağız. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi sporla buluşturacağız. Her yaştan insanları spor yapmaya teşvik edeceğiz. Bununla alakalı olarak spor müdürlüğümüz mahallelerde fitnes salonları açmaya başladı. Oralarda vatandaşlarımıza spor yapmaktayız. Spor bizim için çok önemli. Obeziteyle, diyabetle diğer birçok hastalıkla mücadelede hem şehrimizin insanına katkıda bulunacağız hem de daha mutlu daha sağlıklı yaşamalarını sağlayacağız. Böylelikle ülkenin ekonomisine de katkı sağlanacak. Biliyorsunuz hareketsizlik sonucu birçok hastalıklar oluşmakta, insanlarımız hayatını kaybetmekte ve yaşam kalitemiz düşmekte hem de bu durum ülkemize önemli bir yük getirmekte. Sporla bunun da önüne geçeceğiz”

Birçok kötü alışkanlıktan gençleri korumak için spordan yararlandıklarını ifade eden Erkoç, “Birçok kötü alışkanlıklardan gençlerimizi sporla koruyabiliriz. Spor yaptıraraktan gençlerimizi o ortamlardan uzak tutacağız. Bizim hedefimiz Kahramanmaraş’ta her aileden bir kişiye spor yaptırmak. Kahramanmaraş olarak yeni spor tesisleri yapmaktayız. İlkinin temeli orman bölge müdürlüğünün orda temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni düzenleyeceğiz. Bunun gibi birçok yerde halı sahalar, yüzme havuzları ve kondisyon merkezleri olmak üzere hem bayanlara yönelik hem erkeklere yönelik tesisler kurmaya devam edeceğiz. Biz sporu çok önemsiyoruz. Kahramanmaraş ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi, güreş bizim ata sporumuz, binicilik bizim ata sporumuz bunlarında Kahramanmaraş’ta aktif olarak çeşitli dallarda da yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Sivas’ta takım halinde şampiyon olan Büyükşehir Belediyespor Güreş Takımında madalya kazanan güreşçilerin isimleri şöyle:

Ahmet Taş 46 kg’da Türkiye Şampiyonu

Ertuğrul Kahveci 50 kg’da Türkiye Şampiyonu

İbrahim Kar 50 kg’da Türkiye İkincisi

Hakan Kazcı 54 kg’da Türkiye İkincisi

Fatih Önalan 54 kg’da Türkiye üçüncüsü

Muammer Kılıç 58 kg’da Türkiye üçüncüsü

Yunus Doğan 63 kg’da Türkiye ikincisi

Hasan Kaya 63 kg’da Türkiye üçüncüsü

Güven Kalkan 100 kg’da Türkiye İkincisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol