Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ASLAN DİYARBAKIR’A KÜKREDİ

 Ligin 32. Haftasına girerken düşme tehlikeyi yaşayan Kahramanmaraşspor, seyircisiz oynanan maçta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u stoper Hüseyin Heleş’in 34. ve 57. dakikalarda attığı golle 2-1 yenmeyi başardı.

12 Şubat Stadyumunda önemli oyuncularından yoksun Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden kırmızı-beyazlı ekip Kahramanmaraşspor, Bandırmaspor maçında yapılan kötü ve çirkin tezahüratlar sonrası taraftarından da yoksun kalmıştı. Ligde kalma yolunda önemli bir maça çıkan Kahramanmaraşspor, sessiz geçen maçta önce penaltıdan İbrahim’in golü ile 0-1 geriye düşerken, bu gole hızlı bir şekilde cevap verip önce beraberliği yakaladı. Daha sonra kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydeden Hüseyin Keleş’in iki kafa golü ile de galibiyete ulaştı.

Maçın ilk bölümlerinde rüzgarında etkisi ile top kontrolünü sağlamakta güçlük çeken iki takımın mücadelesinde Hakem Mustafa Aydın’ın ilginç ve anlamsız bir penaltı kararı sonrası önce gülen taraf Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olurken, 29. dakikada ceza alanı içerisinde oluşan karanbol sonrası Hakem Mustafa Aydın beyaz noktayı göstererek penaltı kararı verdi. Taraftarsız ve sessiz geçen maçta verilen penaltı sonrası 12 Şubat stadyumu iyice sessizleşirken, penaltı atışı sonrası İbrahim ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraşspor karşısında 0-1 öne geçti. Bu golden sonra rakip kaleye daha etkili yüklenen Kahramanmaraşspor, yediği gole çabuk ve hızlı cevap verirken, Kahramanmaraşspor’a göre sağ kanattan Ramazan Durdu’nun kullandığı korner atışında, Diyarbakır defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken, topu önünde bulan Hüseyin yarım vole ile takımını ve kendisinin ilk golünü attı. Bu gol sonrası durumu 1-1’e getiren Kahramanmaraşspor, daha kontrollü bir oyun ile Diyarbakır kalesine yüklenmeye çalıştı.

İlk yarının son dakikalarında Diyarbakır kalesine yüklenen Kahramanmaraşspor, Sinan Yitmez ve Koray ile net fırsatlardan yararlanamadı ve ilk yarı 1-1’lik sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda Diyarbakır’ın ilk dakikalardaki yoğun baskısıyla karşı karşıya kalan kırmızı-beyazlılar, önce rakibinin oyun anlayışını bozmaya çalışıp daha sonra kontrollü ataklarla gol bulmaya çalıştı. İkinci yarıya daha organize başlayan Kahramanmaraşspor galibiyet sayısını maçın 57. dakikasında yine duran toptan Hüseyin Keleş’in kafa golü ile bulurken, Hüseyin Keleş takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Diyarbakır karşısında galibiyet golünü bulan ve durumu 2-1’e taşıyan Kahramanmaraşspor, bu dakikalardan sona hem skoru korumaya yönelik oyun sergilerken, hem de kontrollü bir şekilde Diyarbakır kalesine yüklenmeye çalıştı. Galibiyet golünden sonra daha kontrollü ve organize oynayan Kahramanmaraşspor, önce Hayrettin ile daha sonra ise Hakan sayar ile 3. Gole çok yaklaşırken, bu pozisyonlarda da net fırsatlardan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor beraberlik sayısı için bastırırken, Diyarbakırlı oyuncuların bu girişimlerinde Hüseyin ve Koray’ın müthiş performansı ile maçtan 2-1 galip gelmesini bildi.

Bu galibiyet sonrası büyük bir sevin yaşayan Kahramanmaraşspor’lu futbolcular, aldıkları galibiyeti Kahramanmaraşspor yönetimi ve teknik heyeti ile paylaştılar. Alınan bu galibiyet sonrası ise puanını 34’e yükselten Kahramanmaraşspor,  puan sıralamasında 15. Sıraya yükselerek, düşme potasında bulanan son üç sıradaki Düzyurtspor, Tepecikspor ve Altay’ın üzerine çıkarak derin bir nefes aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol