Şu sıralar anketler çok konuşuluyor, tartışılıyor. Kör şeytandiyor, oğlum Fiskeci, kıy şu paraya, yaptır bir anket, şanın yürüsün!

Özellikle siyasi partiler, belediyeler kendilerini görmek, nerede olduklarını öğrenmek, kamuoyundaki karşılıklarını görebilmek adına firmalara anketler yaptırırlar.

Beleşine değil tabi, parayla…

SONAR, ülkemizde güvenirliliği tescillenmiş önemli bir firma. Tutmuşlar, artık anketi kim yaptırdıysa, Türkiye’de en başarılı büyükşehir belediye başkanı anketi gerçekleştirmişler. Haberi görünce merak ettim, ‘Acaba bizim başkanımız, sayın Hayrettin Güngör ilk 10 içine girmiş midir?’ diye

Baktım, yoktu.

İlk sırada İstanbul var. Yani CHP’li Ekrem İmamoğlu.

İkinci sırada Konya geliyor. AK Partili Uğur İbrahim Altay.

Bıraktım ötekileri de, komşumuz Gaziantep’ten Başkan sayın Fatma Şahin 4. sırada yer almış.

Kendi başkanımın ilk 10’da olmaması karşısında tabi ki üzüldüm. Yıkılmadım ama ayaktayım misali, ‘Üzme kendini, daha fazlasını bekleyemezdin’ diyen içimdeki kurt, beni biraz itici düşünmeye sevk etti.

*

Oysa…

Birçok belediye başkanın ilk dönemleri. Fatma Şahin’i saymıyorum. Kısa sürede ilk 10’a girmeyi başarabildiklerine göre, şehirleri ile kendileri ile basın mensupları ile kamuoyu ile barışık yaşıyorlar ki, buna büyük ve ciddi projeleri, yatırımları da ekleyin mecburen, başarı hikayesi yazmışlar, listeye girmeye hak kazanmışlar.

Hayrettin Bey neden yok!

Bu da dış güçlerin, bizi kıskananların bir tezgâhı, oyunu olmasın netice itibariyle!

Şimdi, espri bir tarafa, gelin biraz gerçekçi olalım. Başkan sayın Güngör, harika bir kişilik sahibi. Bürokrasiden gelme. Yani 657’yi benim kadar bilir. Malum, bizim de bürokraside 26,5 sene mürekkep yalamışlığımız var.  Geçtim…

Her ne kadar sık sık ‘ben siyasetçi değilim!’ dese de, bal gibi siyasetin göbeğinde. Ki buna kimse inanmıyor zaten. Kendisinin de inandığını sanmıyorum, bizim deyimle ekmek tatlandırıyor.  Eh, mütevazılık da bir yere kadar Başkanım.

Onu da geçtim…

*

Tekke’de kentsel dönüşüm başlayacak.

Kılavuzlu tarafına ikinci bir millet bahçesi için kazma vurulacak.

Önsen tarafına bağlantı yolu yapılacak. Yani şehrin iki yakası bir araya gelecek.

Bunu bilen bazı uyanıklar Fatmalı, Önsen, Kale mahalle ve çevresinden arsaları hüplediler ya, neyse… Parası olan düdüğü çaldığına göre, varsın hüplesinler!

Benim derdim bir müddet sonra EXPO devreye girecek. Ne giriş-çıkış karayollarımız adam gibi, ne havaalanımız. Bu kafayla giderseniz, yaya kalırsınız. Önce ulaşım. Onikişubat belediyesi ciddi ve devasa bir yatırım yapıyor, şehri dünya markası yapma hevesinde sayın Hanefi Mahçiçek, ama bugün için dahi siyasilerimiz Ankara’dan gelirken veya dönerken komşu Gaziantep havaalanını kullanıyorlar.

Ne saati düzgün, ne de günleri… Farz var, sünnet var, değil mi ama?

İçeri girişlerdeki güvenlikçilerin vatandaşa çektirdiği eziyeti, işkenceyi gidip bir görün isterseniz. İnsanları komşu illere göndermek için sanki ağız birliği yapmışlar gibi, çalımlar-çehreler, sert hareket ve sözler. Yakışıyor mu size?

*

Sayın Güngör, Trabzon bulvarına alternatif olarak gösterilen Sarayaltı Caddesini önce ıslah etmelidir. Bakın insanlar şikâyetçi, insanlar muzdarip. Nişan almadan ateş etmeye kalkışırsanız, karavana yaparsınız.

Yazıyı bitirmem gerekirse, iyi niyetle yola çıktığına, dürüst olduğuna, kurumun delikli kuruşunu kimseye peşkeş çekmeyeceğine inandığım sayın Güngör’ün ilk 10 içinde olmaması beni şaşırttı, üzdü.

Haa, aslında bekliyor muydum, evet…

Allah’ın anketi mi biter, bakarsınız SONAR, bir gün inşallah bizim büyükşehir belediye başkanımızı ilk 10’da gösterir. Dış mihraklar ve bizi kıskananlar inşallah mani olmazlar!

Bunun için de biraz kımıldayın birader!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol