Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ŞENGÜL, “YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR!”
 Haftanın son günü olan 14 Aralık cumartesi günü, Necip Fazıl Kültür Merkezindeki aday tanıtım programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Esat Şengül, önce Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe sınırlarını belirledi, seçmen sayısını ifade etti, bölgelerin coğrafik ve siyasi yapısını anlattı, sonra da 11 ilçeden 9 ilçe belediye başkanının belli olduğunu söyledi.

Aday tanıtımı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile baladı. Çok sayıda partilinin ilgi gösterdiği, salonun tamamen olmasa da, kısmen dolu olduğu tanıtıma katılanlar arasında CHP MYK üyesi Nurlu Erkan da dikkat çekti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Onikişubat CHP ilçe başkanı Salman Savranlı, tüm adaylara başarılar diledi, Atatürk’ün, “Benim iki eserim var, biri Cumhuriyet, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir” sözünden yola çıkarak, cumhuriyetin faziletlerinden söz etmeden yapamadı.

SOĞUKTA İÇİMİZİ ISITTINIZ!

Aka Parti iktidarını eleştirerek konuşmalarına başlayan CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, 11 yıldır bu iktidarı takip etmekten yorulduğunu, artık ilgilenmediğini belirterek, başbakanın CHP’yi hedef alan eleştirisinden yola çıkarak, da “1.500 kişilik polisle 300 kişiyi yürütmediniz. Zaten ben de o günden beri yürümüyorum. Ve de korkuyorum. Ekonomi iyi diyorlar. Esnafın hali meydanda. İflasın eşiğine geldi çoğu, siftaha yapamadan kepenk kapatıyorlar. Çiftçi desen halleri malum. Bakın burada birçok çiftçi arkadaşımız var, halinden memnun olan var mı. Mazot, gübre ve bankaya boğuluyorlar. İşçi-memur ve emeklinin hali farklı değil. IMF’ye olan borcu kapattıklarını söylüyorlar, bununla seviniyorlar. Tabi borcu borçla kapatırsanız ekonomi iyi gider. Peki 500 milyarı aşan dış borç neyin nesi? Cari açık her gün büyürken, nasıl oluyor da ekonomi iyiye gidiyor, anlamış değilim. Sağlıkta iyileştirme yaptığını iddia ediyorlar. Vatandaş ilaç bulamıyor. İç politikada olduğu gibi, dış politikada da çuvalladılar, iflas ettiler. Hiçbir ülke kabul etmiyor bunları. Başbakan şarkı söylemiş, beraber yürüdük biz bu yollarda diye… Ben de size geçenlerde Elbistan’da söylemiştim, burada da bir türkü seslendirmek istiyorum, ‘yolun sonu görünüyor…’ dedi ve alkış topladı.

Esat Şengül son olarak, kalabalığa seslendi, soğuk havada içimizi ısıttınız, teşekkürler diyerek sözlerine nokta koydu.

AK PARTİ ZİHİNİYETİNDEN KURTULMAK GEREKİYOR.

Platforma yer alan ilçe belediye başkan adayları sırasıyla söz aldı.

Pazarcık Adayı Kamil Dalkara, Kahramanmaraş’ın AK Parti anlayışından kurtulmasının vaktinin geldiğini hatırlattı, halkın oyunun ve renginin değişeceğini ileri sürerek de, yok edilen, kısıtlanan yaşam haklarından ve özgürlüklerden söz etti.

Türkoğlu Adayı Ali Çiftçioğlu da, bugüne kadar Türkoğlu ilçesinde seçilenleri hepe kendilerine çalışmakla suçladı, belediyenin aklı başında bir hizmet vermediğini iddia ederek, bir belediye binasının dahi bulunmamasını büyük bir talihsizlik olarak niteledi.

Elbistan Adayı Doğan Soydan, bir sevdaya kapıldığı sebebiyle adaylığa soyunduğunu belirterek,  “36 yıl önce anahtar bizde idi. Bu kez bu anahtarı bunlardan alacağız. Aldıktan sonra da kilidi ve anahtarı değiştireceğiz ki, bir daha içeri giremesinler. CHP’nin beşiği Elbistan’da bunu başaracağıma inanıyorum” dedi.

VİCDAN; “PROJELERLE YOLA ÇIKTIM”

Ekinözü’nde hayli iddialı olduklarını söyleyen CHP Ekinözü belediye başkan adayı Fatih Vicdan ise, “AK Partililer bilme bu ilçede, yani Ekinözü’nde seçimi kazanacaklarını biliyorlar, bunu söylüyorlar. Seçmenle, halkla el eleyim, göz-gözeyim. Ben bu anlamlı bakışları görüyorum” diye konuşurken,

Çağlayancerit Adayı Ali Elagöz de, hayali iddialı konuştu, 28 yıllık belediye geçmişinden, tecrübesinden söz etti, bunu hizmete dönüştürmek için aday olduğunu söyledi,  Çağlayancerit’i aydınlık günlerin beklediğini vurguladı, ilçeyi büyük köy olmaktan kurtaracak kişinin kendisi olacağının altını çizerek, iddiasını sürdürdü.

Andırın ve Nurhak adaylarının hava şartları ile gelememesinden ötürü konuşma sırası diğer adaylara verildi.

Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan  Adayı Ali Zabun, Onikişubat ilçe belediye başkan aday adayı Ülkü Eren’e güvendiğini belirterek, her zamana yanlarında olacağının altını çizdi, sonra da, “İlçenin sorunlarını biliyorum. Çözmek içini yola çıktım, kendime güveniyorum. Bu belediyeyi bu iktidarın elinden almak şart oldu” derken, CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av.Barış Antürk ise Başbakan’ın İstanbul’a yeraltından tünel yaptığına atıfta bulunarak, “Başbakan tünele yaptım diyor ama bizim Kahramanmaraş-Göksun yolu ne yazık ki 12 yıldır bitirilemedi. Bu tünel karanlıktır, tünelin içinde kalacaklar. Çünkü tünele giren tren hızla yol alıyor. Kondonktörü de liderimiz Kılıçdaroğlu’dur” dedi ve tüm adaylara başarı dileklerini gönderdi.

VE ÜLKÜ EREN SAHNE ALIYOR

Herkesin merakla beklediği isim, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren idi. Mikrofona geldiğinde salondan büyük alkış topladı.

Mikrofona CHP MYK üyesi Nurlu Erkan ile gelen, partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını söyleyen, 2011 genel seçimlerinde de milletvekili aday adayı olduğunun altını çizen hanımefendi kişilik Eren, konuşurken hayli heyecanlıydı, bunu da dillendirmeden yapamadı, önce özgeçmişinden söz etti, arkasından da; “Amacım Kahramanmaraş’ın kahraman halkına hizmet etmek olduğu için, siyasi ve ticari yaşamımda halkımla ve ekibimle bütün olarak her şeyin en iyisini ve en doğrusunu yapmaya çalıştım” dedi.

Eren devam ederek; “Ben doğruları yaptıkça sizlerin sevgi ve güvenine sahip oldum. Bu da bana halkımın hizmetine talip olma duygusunu ve sorumluluğunu getirdi. ve ben Ülkü Eren,  Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak, sosyal belediyeciliğin esas alındığı, rant peşinde olmayan halka hizmetin hakka hizmet olduğu düşüncesi ile her birinizin ayrı ayrı desteğini alarak bu göreve talip oldum” diye konuştu.

MYK Üyesi Nurlu Erkan ise, gördüğü muhteşem kalabalık karşısında duygulandığını belirtmeden geçemedi, başta Ülkü Eren olmak üzere, tüm adaylara başarı dileğini yineledi.

Toplantıya ayrıca CHP Genel Merkez MYK üyesi Nurlu Erkan yanında, 22. dönem milletvekili Mehmet Parlakyiğit, eski milletvekili adayı Kibar Özdemir, CHP’li belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, CHP Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen, CHP eski il başkanları, eski merkez ilçe başkanları köy ve mahalle muhtarları, teşkilat üyeleri ve çok sayıda partililer katıldı.


























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol