Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

 MİLLETİN MHP’YE İHTİYACI VAR

Seçim çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mehmet Akif Kütükçü basın mensupları ile bir araya gelerek, “Yıkılmaz tek kale olan MHP’nin iktidarına milletin ihtiyacı var” dedi.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda buluşan MHP aday adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü yerel basının özgürce basın özgürlüğü mücadelesi verdiğini savunarak, Ulusal basının ise baskı altında olduğunu ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin partisi olduğunu söyleyen Kütükçü, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelmiş olduğu şu son noktada ne yazık ki ancak ve ancak MHP’nin düzeltebileceği bir ortam hasıl oldu. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde silah bırakmadan bahsediliyor. Ben silahı bırakanın Türk ordusu, polisler ve emniyet teşkilatı olduğunu söylüyorum. Fakat terör örgütü silahlı mücadelesine devam ediyor. Silahlarını bırakmış değil. Bu anlamda son kale, yıkılmaz tek kale MHP’nin iktidarına milletin ihtiyacı var” diye konuştu.

"DAHA KAPSAMLI ÇALIŞACAĞIZ"

Uluslararası hukukçu kimliğinin olduğunu ifade eden aday adayı Kütükçü şunları söyledi: “TBMM yasama meclisidir. MHP 1Türkiye’nin tüm meselelerinin görüşüldüğü, konuşulduğu ve paylaşıldığı bir yapıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti geldiğimiz noktada ciddi bir uluslararası itibar kaybına uğramış durumdadır. Suriye, Irak, Musul ve Libya meselesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ciddi bir itibar kaybına uğramıştır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti uluslararası hukuk ihlalleri içerisinde, hukukçu kimliğimle bunun mücadelesini vereceğim” dedi.

“MASADA KONUŞULANLARI BİZİM DE BİLMEMİZ LAZIM”

Çözüm Süreci’ne de değinen Kütükçü, “PKK susarsa ve silahlar bırakılırsa Bu durum Türkiye’nin yararına olur” dedi.

Kütükçü, “Silah bırakma ile ilişkin, PKK’nın dağdan şehre inme hadisesi var ise bunun karşılığında çözüm sürecinde masada ne konuşulduğunu bilmek hakkımız” açıklamasını yaptı.

“PKK ve KCK ile yapılan görüşmelerde Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde özerklikten bahsediliyor” diyen Kütükçü; “Eğer hadise bu şekilde ise Türk milleti olarak silahlı mücadeleye devam etmeye razıyız. Bu topraklar şehitlerimizin kanı ile alındı ve vatan yapıldı. Bu topraklar da biz birçok şehit teslim edebiliriz” ifadelerini kullandı.

MHP teşkilatı olarak 1999’daki başarıları tekrar yakalayacaklarını ifade eden Kütükçü, “İnsanlarımız PKK, KCK ve AK Parti işbirliği noktasında bir tepki konulması düşüncesindeler. Bu sebeple MHP toplumun vatan ve millet sevdalılarının büyük bir kesiminin buluştuğu bir parti olacak. Bu şekilde iyi bir oy patlaması yapacağız” dedi.

Türkiye’de eğitimli kesimin MHP’de olduğunu iddia eden Kütükçü, “MHP bu toplumun sorununu çözecek ve tüm sorunlarına hitap edebilecek ciddi bir kadroya sahip. Bu kadro eğitimli, başta akademisyen arkadaşlar olmak üzere diğer bürokrat arkadaşlarımız da var. Bunlar da hem Türkiye’nin geldiği noktadan rahatsız.

Bu rahatsızlıkları meydana çıkarak toplumla paylaşarak dile getirecekler. Hem de MHP kadrosunun nitelikli olduğunu da aday adaylarımızdan görüyoruz” ifadelerini kullandı.

7 GÜZEL ADAM” DİZİSİNE HAYLİ TEPKİLİ

Kütükçü, TRT 1 ekranlarında oynayan “Yedi Güzel Adam” dizisinde, Maraş olaylarının konu edildiği 19. bölümde “Başbuğ’un Alevi mahallelerini yakma emri verdiği” şeklindeki senaryoda Kahramanmaraş’a, MHP ve Ülkü Ocakları’na zarar verecek şekilde sahneler vardı. Bu konuda partinizle istişare edip bir çalışmalarınız olacak mı?” şeklinde ve tarihi gerçeklerin yanlış anlatıldığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: “İlk değil bu. Daha önce de “Hatırla sevgili” diye bir dizi vardı. O dizide de yine Milliyetçi taban suçlanmıştı. Bu dizide de MHP hedef alınmış. İktidar partisinin, ülkücü camiaya ve milliyetçi camiaya karşı olduğunu hepimiz biliyoruz.

İktidar partisinin önceki Genel Başkanı “Ben Milliyetçiliği ayaklar altına aldım” diyen bir insan. Şimdi, geçmişte yaşanmış günahları ve sevapları ile iftihar edeceğimiz bir olay değil. Hepimizin Maraş’ın, Alevi ve Sünni kesimin üzüntü duyduğu bir olay.

Yaşanmasaydı daha güzel olurdu. Ama tekrar bu olayları kaşımak ve tekrar bu insanları karşı karşıya getirmenin hedefi ve amacı var. Yani bu sadece bunu MHP’ye oynanan bir oyun olarak düşünmüyoruz.

Bu, ayrıştırmaya yönelik oynanan bir oyun. Çok şükür Maraş bu etnik çalışmayı unuttu. Artık bu insanlar bir araya gelebiliyorlar. Beraber iş yapabiliyorlar. Bu olaylardan önce de böyleydi. Bu iktidar Partisi tarafından yönlendirilen bilinçli bir senaryo olarak görüyorum.” (Havadis Maraş)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol