Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

MHP TEŞKİLATLARINDA İSTİFA DEPREMİ
 Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de belediye meclis üyesi bir MHP’li hem partisinden, hem de belediye meclis üyeliğinden istifa etmiş, bunu başka istifaların takip edeceği sinyalini vermişti.

Bu anlamda, 19 Kasım perşembe günü, Kervanhan’da düzenlenen toplantıda, bir gurup basın mensubuna istifa gerekçelerini belirten MHP Onikişubat eski ilçe başkan yardımcısı Turan Çelebi, 5 ay içerisinde 2 seçim yaşadıklarını belirterek,  

“7 Haziran seçimlerinde MHP olarak Kahramanmaraş'ta 116 bine yakın oy alarak 2 milletvekili çıkardık. Görevimizi yapmanın huzuru içerisinde yıllardır 1 vekil çıkarmaya abone olan MHP'nin teşkilat üyeleri olarak aldığımız oy ve kazanılan 2 vekil mutluluğunu maalesef yaşayamadık. Niye yaşayamadık. 7 Haziran sonrası seçilen milletvekilinin yaptığı “Bize oy vermeyenlere hakkımı helal etmiyorum. Oy verenlere teşekkür ediyorum” açıklaması maalesef halkımız üzerinde büyük bir infiale ve tepkiye neden olmuştur.

Koalisyon Hükümetinin kurulamaması sonucunda alınan erken seçim kararı ile Türkiye'miz yeniden bir seçim sathına girmişti” dedi.

BİR KASIM SEÇİM SONUÇLARI HEPİMİZİN MALUMUDUR

Turan Çelebi açıklamasının devamında, “Seçimden sonra Necip Yavuz, Ömer Lütfi Kısakürek ve ben Turan Çelebi olarak alınan bu başarısızlığın sebebi bizler olmasak dahi, hiç bir siyasi kaygı taşımadan ve bir beklenti içerisinde olmadan 11 Kasım itibariyle ilçe başkanlığına istifa dilekçemizi göndermiştik.

İstifa dilekçemize istinaden Sayın İlçe Başkanının ne yazık ki yerel medyamızda ilgi görmemesine rağmen sosyal medya hesabından bir açıklama ve altı astarı olmayan iddiaları yüzüne bu basın açıklamasını yapma kararı aldık” diye konuştu.  

BURADAN KAMUOYUNA SESLENİYORUZ.

Çelebi, onur, şeref, haysiyet ve dürüstlük bizler için bazı zihniyetlerdeki gibi değişken değil, Türk Milleti olarak toplumsal ve kişisel değerlerimiz arasında olduğunun da altını çizdi, sonra da; “Sayın İlçe Başkanı "Bu ara dikkatim; milletvekili sıralamasına giremeyip tutum ve davranışları değişenlerdedir. Yönetimden ve belirli makamlardan istifa eden kişiler, zaten sonucu kabullenmiş gibi hiç bir seçim çalışmalarına katılmayıp köşelerine oturmayı tercih etmiş, algı operasyonlarına bu arkadaşlarımız bugüne has değil önceden kapılmışlardır" ifadesi kullanmıştır.

İddia edildiği gibi sonucu kabullendiğimiz hiç bir seçim çalışmalarına katılmayarak köşemizde oturduğumuz bölünme yaratmak amacıyla ahlaksızlıkla suçlanarak algı operasyonlarına da önceden kapıldığımız düşüncesiyle yönetimden istifa ettiğimiz açıklamalarının iftiradan öteye gitmediğinin bilinmesini ve düşünülmesini isteriz.

Kaldı ki; kendilerinin divan kuruluyla bugüne kadar istişareler yapmadan aldığı bütün kararları sorgulamadan sergilediğimiz dik duruşumuz tüm ülkücü camia tarafından bilinmektedir” ifadesini kullandı.

OYSA BİZLER BİREYSEL GÖRÜŞMELERLE DE OLSA KENDİSİYLE YAPTIĞIMIZ ŞURALAR SONUCU SEÇİM DÖNEMİ İÇİN ALDIĞIMIZ KARARLARI SEBEPLERİNİ DE KENDİSİNE ANLATIP OLURLARINI ALMIŞTIK.

Bu durumda şahsını veya makamını zorda bırakmaması adına gerek görevden alınmamızı gerek ihracımızı kabul ettiğimiz gerekse de istifalarımızı sunmaya hazır olduğumuzu bildirmiştik.

Teşkilat çalışmaları ile ilgili olarak hazırlanması gereken müfredatın hazır olduğunu sadece uygulanacağını ve ihtiyaç duyulması halinde yinede çalışacağımızı belirtmemize rağmen siyasi kaygıları yüzüne yaptığı bu açıklamaları şiddetle ret ediyoruz.

Bugün burada bizler gibi dik duruşunu her zaman gösteren teşkilat üyelerimizden Galip Doğan, Yemliha Aslan ve Merdan Bektur da bizlere destek olmak adına Sayın ilçe Başkanının fütursuz ve mesnetsiz sosyal paylaşım sitesinden bizlere yönelik suçlayıcı paylaşımı neticesinde Onikişubat ilçe teşkilatı üyeliğinden istifa etme kararı almışlardır.

SON OLARAK SÖYLEYECEK OLURSAK:

Siyasi başarısızlığı bizlere yüklemeye çalışanlara diyoruz ki...

Siyasi hayata tutunmayı sağlayacak ve yorgun ve de kırgın kadroların yeniden motive olabilmesi iktidar nezdinde caydırıcılığı olabilecek yeni kadro ve projelerle mümkündür.

Önemli olan yeri geldiğinde Oturulan koltuklardan kalkmasını bilmek gerekir...

Takdiri inanmış samimi ülkücü camia ile birlikte yüce kamuoyuna bırakıyoruz”

Çelebi ve arkadaşları, açıklamaların ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin çeşitli sorularını cevaplandırırken, bu istifalardan sonra başka bir partiye geçme teklif ve, talebi alıp almadıklarını sorduğumuzda, bugün itibariyle böyle bir niyetlerinin ve bu meselenin gündemlerinde olmadığını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol