Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

İYİ PARTİLİ KADINLAR EĞİTİMDEN GEÇTİ

İYİ Parti Kahramanmaraş Kadın Politikaları Başkanı Aya Çiftçi, kadınların siyasete katılımını arttırmak için getirilen yüzde 25 kadın kotasının “dengeleme ve eşitlemede” önemli bir araç olduğunu söyledi.  İYİ Parti Kahramanmaraş İl Kadın Politikaları Başkanımız Ayla Çiftçi başkanlığında Kadın Politikaları Kahramanmaraş Eğitim Sorumlusu Servet Hali Başkanımızın katılımları ile Kadın Politikaları İlçe Başkanları ve Teşkilatlarda bulunan kadınlarla teşkilat eğitimi, sahada Propaganda eğitimi verildi.

Kadın konusunda politika üretmek, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve nafaka konularında teşkilatların bilinçlendirileceği toplantılarda, toplumsal reflekslere sebep olan bu teşkilat üyelerine bilgi verilecek. Toplantılarla ayrıca kadının güçlendirilmesi noktasında il ve ilçe teşkilatlarına yön verilecek, kadın kooperatifleri konusunda öncü olmaları sağlanacak.

“KADINLAR SİYASETTE AKTİF ROL ALMALIDIR”

Kadın üretkenlik demektir, kadın emek demektir, kadın duygu demektir diyen İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayla Çiftçi, “Kadın toplumun ve ailenin temel taşıdır. Böyle diye diye kadını atıl bırakırsanız asla ve asla başarılı olamazsınız. Kadın bereketin simgesidir her şeyin ötesinde. Kadınların siyasete uzak kalmalarının sebebi Çocuk, aile bakımları, toplumsal baskılar, siyasetin daha çok erkeklerin uğraş alanı gibi görülmesi gibi birçok nedeni var. Neticede kadınların çok iyi imkanları dahi olsa siyasette yer almayışını ortadan kaldırmak ve Anayasanın 10. maddesi doğrultusunda dengeleme ve eşitlemede önemli bir araç olan kota aslında bütün partilerin tüzüklerinde olmalı. , Çünkü kadının toplumsal, ekonomik, siyasi, sosyal hayatta yeteri kadar yer almayışının refah getirmeyeceğini ve aynı zamanda sürdürülebilir bir gelişme sağlamadığı inancındayım. O yüzden kadın meselesine bakarken, kadın sorunu varsa bir ülkede -ki Türkiye'de var- bu konuda adım atılmalı. Kadın sorunlarına da geniş bir perspektiften bakıyoruz. Bunun eğitim, insan hakları, ifade özgürlüğü gibi birçok boyutu var. Bunların olmadığı bir ülkede cinsiyet sorunlarını da konuşamazsınız. Hepsi birbirine bağlı. Bu nedenle Kadınları siyasette aktif olmaya davet ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol