Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

 EMANETİ VE SORUMLULUĞU BİLİRİM!

İşte Murat Aras’ın o konuşması;

“Sayın İl Başkan Vekilim, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler, çok değerli mahalle muhtarlarımız, sevgili basın mensupları,25.dönem milletvekilliği adaylığı başvuru toplantımıza hepiniz  hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sevgili dostlar, Kahramanmaraş’ı temsil  etmek bir şereftir. Bu şerefi cenabı Allah bize nasip ederse, Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bu güzel memleketi bu güzel insanları  hakkıyla temsil etmek ve şehrimin sesini en güzel şekilde duyurmak için var gücümle çalışacağımdan hepinizin emin olun. Bu büyük emanetin ve sorumluluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.20 yılı aşkın siyasi hayatım boyunca kendimi her zaman bu göreve hazırladım. Kişi olarak hazırladım. Bilgi olarak hazırladım. Yaşayış olarak hazırladım.

Kahramanmaraş’ı temsil etmeye namzet biri olarak, hayatımın her kesimde, her düzeyden insanla iletişim kurdum, beraber oldum. Hiç kimseye ayrım yapmadım. Sağcı, solcu Alevi-Sünni demeden tüm kardeşlerimizle aynı candan ve samimi duygularla arkadaşlık yaptım.

             Bilgi olarak hazırladım, şehrimin ve ülkemin önemli konuları üzerinde çalıştım kendimi geliştirdim ve şu an gündemimizde bulunan birçok sorunlar üzerine akademik çalışmalar yaptım, bu çalışmalardan bir tanesi olan Kürt Meselesi konusunda daha partiye girmeden önce  yararlı olur düşüncesiyle 100 sayfalık bir raporu sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yolladım. Ayrıca şehrimizin sosyal barışına ve kardeşliğine hizmet etmek amacıyla üç yıldır Maraş Alevileri üzerinde doktora çalışması yapmaktayım. Bununla beraber      Türk-İslam tarihi, Türk-İran ilişkileri ve İslam coğrafyasındaki mezhep çatışmaları üzerine çalışmalarım devam etmektedir.

            Yaşantı olarak hazırladım, bütün ömrün boyunca bir Maraşlı olmaktan gurur duydum.  Kahramanmaraş’ı çeşitli alanlarda temsil etmek için hep uğraştım. Kültür hayatında, spor hayatında hep aktif görevler aldım. Ata sporumuz atıcılıkta milli sporcu olarak ülkemi yurt dışında temsil ettim. Kahramanmaraş’a birçok madalya kazandırdım. Kahramanmaraşspor’da bir taraftar grubu başkanı olarak 1987 başladığımız yolculuğa 2002’de yönetici olarak devam ettim. Birçok sivil toplum örgütünde görev aldım, konferans verdim.

            Bu gün talip olmak maksadıyla aranızda olduğumuz milletvekilliği nedir ne ifade etmektedir ve Türk siyasi hayatına ne zaman girmiştir? Değerli dostlar, milletvekilliği bana göre,1920’nin çok zor koşullarında vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını vermek maksadıyla T.B.M.M’de toplanan ya istiklal ya ölüm diyen o kahraman ecdadın taşıdığı ruh demektir. Vatanperverlik demektir sadakat demektir fedakarlık demektir. İşte başbakanımız Prof.Ahmet Davutoğlu’nun bahsettiği milli mücadele ruhu budur. Yüce Allah’a yalvarıyorum ki, o acı günleri bir daha bu necip millete göstermesin. Ama o meclis çatısı altında toplanacak her kişi, o büyük ecdadın sahip olduğu samimiyeti, içtenliği ve öz veriyi taşısın ve bu millete o duygularla hizmet etsin. İşte ben böyle bir milletvekili olmak istiyorum.

            Kıymetli dostlar her milletin tarihi bir karakteri bir misyonu vardır. Kimi milletler zülüm ve sömürü düzenini hakim kılmaya uğraşırken, benim milletim her gittiği yere huzur ve barış getirmiş ve mazlumun hakkını korumuştur. Kimi milletler barış getireceğim diye girdiği yerlerde kan ve göz yaşı bırakırken, benim  milletim kendine silah sıkanlara bile kendine sığınınca kucağını açmıştır, bağrına basmıştır, bağışlamıştır. Bu millet böyle bir millettir. Ve bu millete, Türk milletine hizmet şereflerin en büyüğüdür.

            Biz atalarımızdan aldığımız güç ve azimle bu coğrafyada mazlumun savunucusu zaliminde korkulu rüyası olmaya bin yıl önce başladık ve buna aynı aşkla devam edeceğiz. Bu milletin böyle bir misyonu böyle bir karakteri vardır. Doğu Türkistan’dan, Güney Afrika’ya kadar nerde bir mazlum varsa bizi yanında bulmuştur yine bulacaktır. Yeter ki , bu güçlenen Türkiye’nin tekrar içe kapanmasını kendi kısır çekişmeleriyle enerjisini sarf etmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. İçimizden çıkardıkları nifakla istikrarımızı bozmayalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Allah Yar ve Yardımcımız olsun Allah utandırmasın. Hepinize saygılar sunuyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol