Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

DEMOKRASİNİN EN KESKİN VİRAJI

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, temayül yoklamasına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta yoğun ilgiyle karşılandı, platformda konuşurken, kadına şiddeti eleştirdi, kınadı. İl Başkanı Metin Doğan ise, 7 Haziran genel seçimleri için ilginç bir benzetmede bulundu.


Genel Başk.Yard. ve 24. Dönem Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye’de Kadına şiddet uygulanıyor. Biz kadınlar olarak hem siyasette hem de normal hayatta erkeklerin sahip olduğu hakların hepsine sahibiz bunu da dile getireceğimiz yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Kadınlar olarak siyasette daha aktif rol almalıyız. Bunun başlangıcını Kahramanmaraş’tan yapmak için ben diyorum ki en az üç bayan Milletvekilini Meclise göndermelisiniz” dedi

Genel Seçim 2015 sürecinin bir ayağı olan aday belirleme ve temayül yoklamasının yapılması için 28 Şubat 2015 AK Parti teşkilatı ve milletvekili aday adaylarının yoğun çalışması ile KAFUM’da, yaklaşık 1.700 üye,(delege) aday adayları için oy kullandı.

Aday adaylarının heyecanı yüzlerinden okunurken her aday için kurulan stantlarda delegelerle tek tek ilgilendiler, çalışmalarını ve seçilmeleri durumunda yapacakları icraatları anlattılar.

Toplantı, AK Parti İl Başkanı Av.Metin Doğan’ın açılış konuşmalarını yapmasıyla başladı. Doğan seçim sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, başta Öznur Çalık’a teşekkür etti, sonra tüm teşkilata teşekkür ederek, aday adaylarına da başarılar diledi. Yapılacak olan seçimin ne kadar önemli olduğunun da altını çizdi; “Yeni Türkiye demokrasi tarihinin ve Türk tarihinin en önemli seçimine adım adım yaklaşıyoruz. Partimiz temayül yoklamasını titizlik içerisinde, her aday eşit olacak şekilde elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Temayül için hazırlıklarımızı sürdürürken bizlere desteklerini esirgemeyen ilçe başkanlarımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖRNEK BİR TEMAYÜL GERÇEKLEŞTİ

Öznur Çalık ise; bir AK Parti klasiğinin yaşandığını dile getirdi,  muhalefet partilerine bile örnek olan temayül gerçekleştirildiğinin de altını çizdi, akabinde Maraş’a ve değerlerine övgü dolu sözler sarf etti, sıra seçime gelince de; ”Önümüzde çok önemli bir seçim var, biliyorum ki Kahramanmaraş yine destan yazacaktır. Bugün burada bulunan aday adaylarımızla birlikte mevcut milletvekillerimiz el ele vererek tüm Türkiye’ye örnek olacak kardeşliği sergileyecek ve önceki seçimlerde olduğu gibi yine %70’in üzerine çıkacaktır. İsteriz ki tüm adaylarımızı meclise gönderelim ama her yerde olduğu gibi burada da bir kural var ve 84 aday adayı arkadaşımızın içerisinden %10 yani 8 aday çıkarmak zorundayız. Bu süreçte diğer aday adaylarına da büyük işler düşüyor. Küskünlüklere yer vermeden tüm adaylarla birlikte bu dava yolunda hizmet yolunda ellerinden geleni yapmaları ve 8 adayımızı da meclise yollamaları lazım. Değerli arkadaşlarım, bugünkü yoklamanın önemine dikkat çekmek isterim. Sadece Kahramanmaraş’ın değil Türkiye’nin de beş yıllık sürede temsilcisini belirleyeceksiniz” ifadesini kullandı.

ÖZGECAN’LARIMIZ ÖLMESİN!

Son olarak Türk halkına derin acılar yaşatan kadına şiddet vakalarıyla ilgili olarak da geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan Arslan ile ilgili de başsağlığı dileyen Çalık son olarak şunları söyledi; “Bu tür olaylar yıllardır içimizde derin yaralar bırakmaktadır. Özgecan’larımız ölmesin kadına şiddet uygulayanlar ellerini kollarını sallayarak gezmesin istiyoruz. Biz dönemimizde kadınların haklarına yönelik birçok düzenlemeler yaptık. Anayasamızda, medeni kanunumuzda ve daha birçok alanda değişiklikler ve düzenlemeler getirdik. Bunun örneğini de hepimiz görüyoruz. Maraş’tan bir kadın milletvekili çıkardık, inşallah bu dönemde bu sayı artacaktır. Biz Kadınların temsil sayılarını %14.4’e çıkardık ve bu dönemde %20’yi istiyoruz. Bu kapsamda başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere kadın kolları olarak seçim döneminde ve hayatımızın her döneminde kadına şiddete hayır diyoruz.”

Temayül yoklamasına katılanlar arasında ayrıca şu isimler yer aldı; Şanlıurfa Milletvekili Kasım Kırkpınar, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Büyükşehir Belediye Başkanı M. Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ve MKYK üyelerinin de katıldığı AK Parti temayül yoklamasının sonucu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol