Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ÇAYIR; “BİZ KAZANARAK SİYASETE PARA YATIRIYORUZ!”
  

15 Mayıs Pazar günü, Kervanhan’da, parti il başkanı Hasan Kızıldağ ve diğer parti üyeleri ve bir gurup basın mensubu ile bir araya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, yerel ve ulusal gündeme ilişkin düşüncelerini paylaştı.

 

Siyasi konuşması sırasında, nicelikten çok niteliğe önem verilmesi gerektiğini söyleyen, başkanlık sisteminin doğru zeminde tartışılmasının gerekliliğine değinen BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, iktidarı oluşturan kimselerin beyhude, manasız ifade ve söylemlerden kaçınmaları gerektiğine dikkat çekerek,  “Türkiye hiçbir zaman ortak düşünceyi, ortak aklı kaybetmemeliydi. Ama maalesef kaybetti. Ülkeye hizmetler yapmak istiyorsunuz da parlamenter sistem buna mani mi oldu? Eğer CHP Başkanlık sistemini savunsaydı AK Partili arkadaşlar yine de Başkanlık sistemini savunur mu çok merak ediyorum” ifadesini kullandı.  

 

SİSTEMİ DOĞRU ZEMİNDE TARTIŞALIM

 

Çayır, siyaseti meslek edinmediklerinin kaydederek, “Bir insan aynı zamanda doktor, aynı zamanda mühendis, aynı zamanda çiftçi, aynı zamanda veteriner  olamaz. Bütün soruları bir kişiye sorup da cevap almak mümkün değildir. Başkanlık sistemini doğru zeminde tartışalım” diye konuştu ve başkanlık sisteminin bir tabu olmadığını ileri sürdü.

Konuşması arasında basın mensuplarının çeşitli sorularını da cevaplandıran Çayır,

“Millet başkanlık sistemini isterse kimse buna bir şey diyemez. Biz kendilerine ayna tutuyoruz ki yapmış olduğu hataları yapmasınlar. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış deriz. Bütün demokratik toplumlarda bu böyle olur. Büyük Birlik Partisi yakın bir zaman içerisinde büyük kongresini yapacak. Seçimlerde başarılı değiliz. Ama bizim yapmış olduğumuz siyaset bir meslek değil. Biz kazanarak siyasete para yatırıyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol