Birkaç ay önce, Macaristan’daki Avrupa Güreş Şampiyonasında elde edilen başarıyı,  “Bütün rekorlar kırılmak içindir ve biz kırdık!” cümlesiyle özetlemişti.

Bilindiği üzere o şampiyonadan 7 altın, 3 gümüş, 7 bronz madalya ile dönülmüş, daha önce Avrupa şampiyonalarında elde edilen 16 madalya varken, 17 madalya ile rekor kırılmıştı.

İlkleri başardığını belirterek, “Tarihe not düştük!” demişti. 1923’te kurulan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sayın Şeref Eroğlu’nun hedefi, bu rekoru 18’e çıkartmak!

Yapar mı, yapar!

*

Son görüşmemizde Sarıgerme Dünya Plaj Güreş Şampiyonasından söz etmişti. Böyle bir güreş tarzını ilk kez duyuyordum.  

Muğla'da yapılan Dünya Plaj Güreş Şampiyonası 1. Serisi tamamlandı. Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme Plajı'nda oluşturulan güreş alanında yapılan ve 2 gün süren şampiyonaya katılan Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş, 1 de bronz madalya kazandı.

Başkan Şeref Eroğlu, daha önce de zikrettim, üzerine ölü toprağı serpilen güreşi yeniden canlandırıyor, hasta yatağından kaldırıp tedavi ediyor ve kendisine inanan, güvenenlere verdiği sözü tutuyordu.

O gün, yani plaj güreşleri öncesi tüm katılımcı ve gönüllüler ile birlikte çevre temizliği yapması örnek bir davranıştı. Çevre duyarlılığını artırmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını kaydeden Başkan Eroğlu, “Nadir bulunabilecek doğa harikası plajlarımızın yok olmaması adına bir mesaj vermek istedik ve genç kardeşlerimiz ile birlikte sahil temizliğimizi yaptık” demişti.

Ve o şampiyona sonrası millilerimiz 4 madalya almıştı.

Şimdi önümüzde bir güreş festivali var.

Biliyorsunuz, hemşehrimiz olan sayın Başkan Eroğlu, Dereköy’den. Pandemi öncesi bu mahallede Dulkadiroğlu Belediyesi organizesinde, şampiyonumuz, gururumuz şeref Eroğlu adına festival düzenlenirdi.

Şimdi, Başkan sayın Necati Okay tarafından bu festival için güreş alanını yeniledi, Başkanımız ve şampiyonumuz onuruna yakışır bir hale getirildi. Dört dörtlük bir güreş alanı oluşturuluyor. Zemin başta olmak üzere tribünleri yenileniyor, soyunma odaları festivale yakışır hale getiriliyor.

Başkanımız sayın Necati Okay’a bu gayretinden ve katkısından ötürü teşekkür ediyoruz.

*

Gençler ve büyüklerde olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda pehlivanın katılacağı Festival Haziran ayı ortalarında, ya da sonlarında olacak. zaten bu şampiyonaya ait duyurular billboardlarda yer alacak.

Bu şampiyonanın organizasyonu da ayine Başkan Şeref Eroğlu’na, yani Türkiye Güreş Federasyonuna ait.

Allah yolunu açık eylesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol