Bunun nasıl bir duygu olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Anlatılmaz bazı duygular, sevinçler, heyecanlar. Yaşamak gerekiyor.

Ben bu mutluluğu, bu duyguyu ziyadesiyle, içime sindire sindire yaşadım. Ben bunları yaşarken buna tanıklık eden devlet büyüklerime, yerel yönetici büyüklerime ne kadar teşekkür etsem azdır.

Evet, Çarşamba günü, 2021- 2022 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla Alpedo Kervan Lezzet Grubu olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şubesinin organizasyonuyla bir araya geldik ve şehit çocuklarına karne hediyesi olarak pasta kestik ve çeşitli hediyeler verdik.

Mesele hediyeden çok, çocukların gözlerindeki o ışıltı, o mutluluktu.

*

Tabi ki yalnız değildim. Ben de nihayetinde bir öğrenci babasıydım, yan veliydim, zamanında biz de karneler almıştık, ancak o mutluluğu sadece kendimizi yaşardık içimizde. Hediye nedir bilmezdik, karnemiz iyiyse, aile büyüklerinden sadece kuru bir ‘eyi, aferin’ alırdık.

Şimdi devir değişti ve çocuklar çok şanslı.

Kervanhan’da düzenlediğimiz etkinliğe şehrimiz için bir şans, bir fırsat olduğuna inandığımız Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun, hizmetleriyle onur duyduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör, canımızın ve malımızın sigortası, İl Emniyet Müdürümüz sayın Salim Cebeloğlu, hayatımızı ve malımızın emanetçisi İl Jandarma Komutanımız sayın Mustafa Özdurhan, metropol ilçelerimizin değerli yerel yöneticileri Dulkadiroğlu Belediye Başkanı sayın Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı sayın Yunus Karaman ile yönetim kurulu üyeleri ve şehit aileleri katıldıklarında, karne sevinci tam bir duygusal şölene dönüşmüştü.

*

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman’ın “Ben huzurlarınızda ev sahipliğinden dolayı tüm şehit çocuklarımızın Sami dedesi Sami Kervancıoğlu’na çok teşekkür ediyorum” demesiyle ne kadar mutlu olsam az!” derken, şehit ailelerine gösterdiği ilgiden dolayı şehit çocuklarının bana Sami Dede diye sevecen ve samimi bir ifade ile hitap etmeleri duygu seline dönüştü.

Ben de konuşmamda; “Şehitlerimizin çocuklarının karne sevincine ortak olmak istedik. Yunus Başkanım şehitlerimizin çocukları karne sevincini Sami dedeleriyle yaşamak istiyorlar demesini sevinçle karşıladım. Bundan çok mutlu oldum. Şehrimizin protokolünü de davet ederek, çocuklarımızla beraber vakit geçirdik. Oyunlar oynadılar, eğlendiler. Çocuklarımız mutlu olunca biz de çok mutlu olduk.” demiştim.

Mutluluk ne kelime, içimdeki çocukluğumu yaşadım. Yaşayamadığım, yaşama imkanı bulamadığım çocukluk günlerim aklıma geldi. ‘Hey gidi günler, hey!’ demekten de kendimi alamadım.

*

Evet, Kervanhan belki de tarihi ve sosyal günlerinden birini daha yaşamıştı. Ve hepimiz, belki de yaşayamadığımız çocukluğu yaşamıştık çocuklarla birlikte.

Hatıralara gömülmemiz belik de ondandı. Duygulanmamız, sevincimiz, mutluluğumuz çocuklar sayesindeydi.

Biz çocukları seviyoruz, onlar bizim umudumuz, geleceğimiz, yarımlarımız.

NOT: Dün mübarek 3 aylara girdik. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, idrak edeceğimiz Regaib kandilinin Türk alemine hayırlar getirmesini Yüce  Rabbimden ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol