Tamam, şimdi koronavirüsü konuşuyoruz da, bu şehrin sorunlarını ve gerçeklerini de bir tarafa bırakamayız. Hayat devam ediyor netice itibariyle…

Millet eve kapanmışken, koronavirüsü denilen illet tüm hızıyla yayılmaya ve ölüm sayısı artmaya devam ederken, Sarayaltı’nın sırası mıydı diye düşünebilirsiniz.

Evet, sırası… Aslında bu yazı neredeyse bir ay önce yazıldı, ancak yoğun gündem sebebiyle siteye koyma sırası bugüne denk geldi. Belki bu sıralar ilginizi çekemeyebilir ama ulaşım için önemli olduğunu düşündüğümüz için sizlerle paylaşmak istedim.

*

Kiminle konuşsam,  kiminle es kaza bir araya gelsem, sizi temin ederim ilk şikâyet ettikleri güzergâh Sarayaltı Caddesi oluyor.

Biliyorsunuz, geçmiş dönemde, yani Fatih Erkoç döneminde başlayan ve Trabzon Bulvarına alternatif gösterilerek genişletme çalışmalarına başlanmış, ancak sayın Erkoç’un çalışma ve görev süresi kifayet etmeyince, proje yarım kalmıştı.

Para yok, borçlar vs. bahane gösterilerek, iddia edilerek…

Oysa bu caddenin genişletilmesi, alternatif yol düşüncesiyle ıslah edilmesi doğru bir karardı. Şehrin nüfusu her geçen gün büyüyor. Araçlar ve insanlar bırakın caddeleri bırakın bulvarları, sokaklara ve gedik’lere bile sığmaz olmuştu.

*

Şimdi Sarayaltı Caddesi, yarım haliyle ve mevsim sebebiyle çamur içinde. Bu cadde üzerinde işyeri olan vatandaşların isyanı doruk noktasına ulaşırken, özellikle araç parkları sebebiyle caddenin daha da içinden çıkılamaz bir hal aldığını ileri sürüyorlar.

Caddenin her iki yakadan genişletilmek istenmesi, sorunu ve maliyeti daha da artırırken, hem zaman kaybı, hem vatandaşların olduğu kadar sürücülerin isyanı dinmiyor.

Başkan sayın Hayrettin Güngör, bize göre bir an önce bu caddeye el atmalı, halkın tepkilerini dindirmeli, caddeyi daha kullanışlı ve Trabzon Bulvarına alternatif hale getirmelidir.

Tez vakitte…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol