banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİNDE BAŞARIYA ATILAN İMZA
 Necip Fazıl Şehir Hastanesi Cerrahi Kliniğinde Endoskopik Retrograd Kolanjio Pankreatografi (ERCP) ünitesi mevcut olup ERCP işlemleri Gastroenterolojik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Bahtiyar MUHAMMEDOĞLU, Genel Cerrahi Uzmanları Opr.Dr. Eyüp Mehmet PiRCANOĞLU ve Opr.Dr. Onur PEKER tarafından gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte Opr.Dr. Bahtiyar MUHAMMEDOĞLU Mide, Kolon, Rektum, Obezite, Pankreas tümörlerinde laparoskopik ameliyatları başarıyla yapmaktadır.

Opr.Dr. Bahtiyar MUHAMMEDOĞLU ve Opr.Dr. Onur PEKER tarafından gerçekleştirilen laparoskopik pankreas ameliyatı hakkında açıklamalarda bulunan MUHAMMEDOĞLU “Pankreas tümörlüleri dünyada en ölümcül dördüncü kanser sayılmaktadır. Modern yöntemlere rağmen tedavisinde etkili ilaç bulunmamaktadır. Cerrahi yöntem tedavinin temelini oluşturmaktadır. Nadiren erken evrelerde fark edilir. Fakat pankreas kisti veya ailede pankreas kanseri öyküsü olan kişilerde, bazı tarama testleri sorunun erken tespitine yardımcı olabilir. Pankreas kanserinin ilk belirtisi, özellikle kilo kaybı, sarılık veya sırta vuran üst karın ağrısı ile birlikte oluşan diyabettir.60 yaş üzerinde sık rastlanmasıyla birlikte tanı aşamasında çoğunlukla cerrahiye uygun değildir. Tanı zamanı yaşam süresini(serviyi) etkileyen en önemli faktördür. Tanı ne kadar erken ise sonuçlar da o kadar yüz güldürücüdür. Total Laparoskopik pankreatikoduodenektomi (TLPD)en gelişmiş laparoskopik prosedür olmaya devam etmektedir. Bununla birlikte en ileri laparoskopik prosedürler arasında olduğu kanıtlanmıştır. Geçtiğimiz on yıl içinde laparoskopik teknoloji ve enstrümantasyondaki gelişmeler nedeniyle TLPD daha geniş kabul görmeye başlamıştır. Türkiye’de bile laparoskopik Whipple prosedürü sadece belirli bir kaç büyük merkezlerde yapılmaktadır. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Gastroenterolojik Cerrahi polikliniğine başvuran 74 yaştaki S.D. isimli bayan hastaya kilo kaybı ve sağ üst kadranda ağrı nedeniyle tahlil ve tetkikleri yapıldı. Abdomen BT ve MRCP de koledokta genişleme olması nedeniyle hastaya kliniğimizde ERCP yapıldı. ERCP de koledok Künt sonlanıyordu ve tümöre bağlı bası şüphesi yaratıyordu. Mevcut klinik ve radyolojik bulguları, ailede Pankreas CA öyküsü olan hasta hastanemizin tümör konseyinde tartışıldı. Konsey kararı cerrahi olarak belirlendi . Hastaya TLPD(laparoskopik Whipple prosedürü)uygulandı. Ameliyat sonrası takibindeki 6.gününde oral rejimi başlatıldı. Genel durumu iyi olan hastanın taburculuğa planlanmaktadır. Yapılan bu işlemde emeği geçen hekim ve sağlık personeli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol