Öğretmenlik; peygamber mesleği, saygıdeğer, kutsal bir görevdir. Öğretmenler mesleğine aşık olmalıdır. Mesleğini yüceltme gayesiyle üstün bir karakter taşımanın verdiği duyguyla, topluma da bunu aşılamalıdır.

Öğretmen; kendini sürekli yenileyen, güncelleyen, geliştiren, paylaşımcı, işbirlikçi, özverili, etkili iletişim becerilerine sahip, çözüm üreten, sevgi ve bilgisiyle etrafına ışık saçan, rol model olan rehber ve lider olmak zorundadır.

Özel eğitim öğretmenleri, diğer öğretmenlerden daha fazla bilgiye sahip olmalıdır. Çünkü özel eğitim, geniş bir uzmanlık alanına sahip olmayı gerektirir.

*

Özel Eğitim Öğretmeni; özel gereksinimli bireylere, bağımsız ve toplumsal uyum becerileri kazandıran, onların üretici ve mutlu olmalarını hedefleyen, farklı öğretim teknik ve yöntemlerini bilen, bunları uygulayan, öğrencilerine, ailelerine eğitim ve destek hizmetleri sunan özel bir branştır.

Özel eğitim öğretmeni olmak; sevgi, sebat ve sabırla yol almayı bilmek demektir...

*

Özel eğitim öğretmeni olmak; dünyadaki melekler ile göz göze gelerek, onların özel ve güzel dünyasında yer almak demektir...

 Özel eğitim öğretmeni olmak; öğrencilerin ailesinin bir parçası olmak ve koşulsuz sevgilerine talip olmaktır...

Özel eğitim öğretmeni olmak; öğrencilerin gözlerinde umut ışığı, yüzlerinde tebessüm ve sığındıkları liman olmaktır...

Başarı şerbetini yudum yudum içmektir...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol