Eğitime inanmış, gönül vermiş, eğitimle yatıp eğitimle kalkan uzmanlar, Cumhuriyet tarihinin en kritik 40 günlük zaman dilimine girildiği iddiasında iken, gözler 31 Ağustos’ta okulların açılıp açılmayacağına çevrilmiş durumda.

Bir belirsizlikle karşı karşıya veliler, eğitimciler, milli eğitim bakanlığı, ve öğrenciler ve eğitim kurumları, özel veya devlet okulları…

Okullar açılmaz ise, yüzbinlerce veli çocuklarını özel okullardan alacaklar öğrencilerin gidişiyle tüm sistemde taylar yerinden oynayacak, devletin 6 yıl önce öğrenci başına verdiği 4 bin tl’ye tıkan teşvikle kolej sanki bir anda 2 kat artmış, mantar gibi çoğalmıştı.

Bakın Kahramanmaraş’a, her sokak başında bir kolej, yani eğitim kurumu…

Çoğunun eğitim@öğretim kalitesi tartışılır.

*

Arz talep dengesi bu hızlı artışla bozulan kolejler, pandemi sebebiyle uzayan süreçte de dibe vuracaklar demiyorum, vurdular bile. Bugün veliler pandemi yüzünden eğitim veremeyen kolejlerden çocukları için ödedikleri paranın 3 aylık süreye ilişkin bölümünü ister hale geldiler.

Kahin değilim, komplo teorisi de düzmüyorum, felaket tellallığı da yapmıyorum, şayet okullar açılmaz ise bu kolejlerin en az yarısı freni tutmayan araba gibi şarampole yuvarlanıp yok olacaklar batacaklar.

Ki bu batış, tüm sistemi çökertecek.

Siz isterseniz bana şom ağızlı deyin, ancak görünen köyün uzağı olmuyor!

*

Aslına bakılırsa, tehlike çanları 5,5 ay önce pandemi nedeniyle okullar kapanınca mecburen, mecburiyetten (ki devletin aldığı en yerinde karardı) çalmaya başlamıştı.

Asıl kriz 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullar açılmaz, yani ziller çalmaz, çocuklarımız okula gidemezse patlayıverecek.

Özel okul düşmanı değilim, bu okullarda okuyan evladım, torunum da yok, ancak gerçeği okuyabilmek, görmek için eğitimci, ya da müneccim olmaya gerer yok.

Her şey kabak gibi ortada.

*

Korkum şu, meydan inşallah yasa dışı çalışan tarikatçılara, cemaatlere kalmaz!

Kalırsa vay halimize, yazık çocuklara!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol