Artık tüm herkes öğrendi ki, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan ve Türkiye ekonomisinin kalkınmasına yönelik geliştirdiği projelerle öne çıkan MÜSİAD’tır.

Ve bu en etkin, en güçlü sivil toplum kuruluşunun Kahramanmaraş Şube Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Amacımız daha kalkınmış, daha müreffeh bir Türkiye, sevdamız da Kahramanmaraş olunca, bize durmak yok, yola devam ilkesi enjekte edilince, bizler de elimizden geldiğince derneğimizin stratejisine, ilkelerine, kurumsal kimliğine layık olmaya çalışıyoruz.

Ve mensubu olduğum MÜSİAD, bir kırsal kalkınma projesi olan Akıllı Tarım Kent Projesi’ni hayata geçiriyor, kırsal yaşamı şehir standartlarında yeniden yapılandırmayı hedefleyen bu proje kırsal yaşamı teşvik edebilmek adına geniş çaplı bir dönüşümü hedefliyor.

*

Netice itibariyle bizler de, Kahramanmaraş’ta gıda sektörünün içindeyiz. Bizim de sektörü içine alan tesislerimiz, yatırımlarımız var. Zaman zaman olur olmaz bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Gerek ihtiyaç, gerek temin, gerekse kalite ve gerekse çalışan konusunda. Bu bakımdan, mensubu olduğum camianın bu projesini onaylıyorum, destekliyorum. Çiftliklerimiz yani…

Türkiye, 3 milyona yakın tarımsal işletmeye; 5 ila 5,5 milyon nüfus arasında değişen tarımsal istihdama ve beldeler dahil 36 binden fazla köy yerleşimine sahip.

Her dört kişiden birinin kırsal alanda yaşadığı ülkemizde, tarım ve kırsal kalkınma politikaları her dönemde önemini koruyor. Çünkü bir ülkenin tarım gücünü üretim gücü belirliyor.

Köylerden büyükşehirlere göçlerin devam ettiği Türkiye’de bu göçün durması için kırsal hayatı konforlu hale getirmek gerekiyor.

11 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD kırsal alanda yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturma amacıyla Akıllı Tarım Kent Projesi’ni hayata geçiriyor. Bugün bu projenin duyurulması için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı bir basın toplantısı yapıldı.

Bakan sayın Pakdemirli’ye teşekkür ediyoruz, tüm kalbimizle.

*

Ülke tarımı ve tarım politikası için bir şans, bir fırsat olduğuna inandığımız sayın Pakdemirli, “Tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılan projeleri yakından takip ediyorum. Bu bağlamda, ülkemizin geleceğinin tarım olduğunu gösteren MÜSİAD’ın Akıllı Tarım Kent Projesi’ne katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” demişti. Biz de sayın bakana teşekkürü borç biliyoruz.

*

Genel Başkanımız sayın Abdurrahman Kaan’a gelince… Bir kere Kahramanmmaraş'ı çok seviyor, ve bu şehre önem veriyor. Bunu her gittiği yerde de tekrar etmesi, bizi onurlandırdığı kadar, şehrimiz adına gurur duymamıza sebep oluyor. Zira bizler de, mensubu olarak O'nun yüzünü yere eğdirmedik, hep ileriye baktık. Sayın Genel Başkanım, bu şehrin dinamiklerini harekete geçirmemiz noktasında hep yanımızda oldu, hepe bize destek verdi. Zaten sağlam karakteri, bizlerle olan samimi ve candan diyaloüğu, şehrimiz ve ülkemiz adına olan kalkınma çabası, onun gönüllerde taht kurmasına sebep olmaya yetmişti, yetiyordu. 

Ve Genel başkanımız sayın Kaan ise bir proje ustası. Tarımla ilgili bir hedef koydu. Ülke tarımı adına.

Bu proje ile 400 milyon liralık ticaret hacmine ulaşılacağını söyleyen Kaan, 500 aile, bin çalışan olmak üzere 3 bin kişiye kırsal şehir hayatı sunulacağının da altını çizdi.

Son olarak, şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi, Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) da aramıza katıldı, Kurucu il başkanlığına getirilen sevgili kardeşim Muhammet Eliaçık ve arkadaşlarını kutluyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol