İstanbul ve Kahramanmaraş siyasetinin temiz ve düzgün yüzü, işadamı, geçmiş dönemlerde ve 7 Haziran genel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olan, aynı zamanda da spor dostu, sporun içinden gelen değerli dost, nazik insan Murat Kapan bir mektup gönderme zahmet ve nezaketinde bulunmuş.

Kendisini yakından tanıyan, siyasetine ve iş hayatına kefil olabileceğim sayın Murat Kapan, bir anlamda dertleşmek, hasbıhal etmek istemiş.

Yazılarımızı da okuyormuş sürekli, kendisine teşekkür ediyorum.

İşte mektubu:

*

“Uzun zamandır size yazmayı düşünüyordum aslında, ama bir ara seçim üzeriydi şimdi nerden icap etti demesinler diye bekledim. Belki seçim üzeri manipülasyon olmasın diyedir bu beklemem, seçim bitti yazayım dedim eh şimdi de sonuçların üzerinden manidar bir söylem yapmasınlar diye gene bekledim. Ama değerli büyüğüm baktım ki ne bu milletin ne diyeceği mevzu biter, ne de takacakları kulplar biter. Ben de artık Mehmet abime yazmalıyım diyerek bu an itibarıyla bilgisayarın başındayım.

Tekrar merhaba Mehmet abim, sizin bu Maraş ağzıyla yazdığınız köşe yazılarınızı nerdeyse her sabah saat 10.00’dan sonra büyük bir keyifle okuyorum.  Siz memleket hasreti çekmiyorsunuz bu yüzden belki fark edemezsiniz ama memleketinizin,  toprağınızın lehçesini yazıda bile olsa, sanal bir ortamda bile olsa insan o yazıyı aynen bu kıvamda okuyunca sanki yazıyı sadece okumuyor nerdeyse ekran benimle konuşuyor gibi geliyor bana. 

Bu yüzden bir kez daha size teşekkür ederim.

Belki işimiz gereği, belki metropol İstanbul’da yaşıyor olmamızdan dolayı, ya da siyasetle uğraşıyor olmam münasebetiyle, önemli sayıda gazeteci arkadaşım ya da tanıdığım var. Ama size bunu iltifat olsun diye yazmıyorum, samimi duygularımla aktarıyorum ki sizin yeriniz farklı bende.

Bu duyguyu tarif etmekte zor ama, bana sizin için tek kelime kullan deseler  “samimiyet”  derdim galiba.

Kahramanmaraş nasıl bu aralar sayın üstadım, Ramazandan sonra bayram ama siyaset ortamında galiba bazı arkadaşlarımızın çok çalışmaları lazım gelecek. Çünkü bir seçim biter ardından diğeri başlar bu işler ara vermeye gelmez. Çıkan sonuçlarında oluşabilecek muhtemel koalisyonlarında şimdiden Milletimize hayırlısı olsun diyorum.

Değerli abim sayın Fiskeci,  önce yaşadığımız mübarek Ramazanı, ardından hayırlısı ile huzurla yaşayacağımız Bayramınızı şimdiden tebrik ederim. Sizin nezdinizde tüm hemşehrilerimin ve tanıdıklarımızın da aynı duygularla Ramazanlarını tebrik ediyorum. Yazılarınızı okumaya ve memleketimin dilini,  tadıyla, kıvamıyla yaşamaya devam edeceğim.

En derin selam ve saygılarımla.”

*

Yüreğinin Maraş için attığına inandığım sayın Kapan’ın mektubunu okudunuz. Nezaket timsali bu dost yüreğe, merak ettiği soru ve meselelere ilişkin kısaca değinmem gerekirse;

Azizim… Kıbrıs Meydanındaki parti binası satılığa çıkartıldı. Zaten eski milletvekilimiz sayın Durdu Özbolat’a aitti. Müşteriler gelip gidiyor, yakında elden çıkacak gibi görünüyor.

Mevcut başkan sayın Esat Şengül bırakıyor. Zaten daha önce de bunu defalarca deklare etmiş, ayrılacağının sinyallerini vermişti aylar önce.

Bakalım yerine kim geçecek. İl Başkanlığı için hevesli ve ateşli olanlar var. Geçenlerde bazı isimleri zikrettim, kıyamet koptu. Tabi bazı art niyetliler, bizim üzerimizden koltuk sevdasına kayılınca, hem partiye zarar verdiklerini unuttular, hem de basını karşısına aldılar. Aptallıklarına doymasınlar!

Bu arada, ilçe genel kurulları başladı, başlayacak. Takvim de belli sanıyorum; CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Av.Barış Antürk’ün devamda ısrarlı olmayacağı söyleniyor, doğru mu bilmiyorum.  Ancak kesin bilgi gibi… Hayırlısı…

Şimdilik bu kadar, mektubun için, nezaketin için, hassasiyetin için bir kere daha teşekkürler azizim! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol