Geçenlerde, Haber Türk Gazetesinin ilk sayfasında, manşettin verilen haberi okuyunca, bizim de senelerdir toprağın altında yatan, bir türlü gün yüzüne çıkartılamayan mozaikler aklıma geldi.

Neydi haber diyecek olursanız izah edeyim. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, Roma dönemine ait mozaikler çıkmış ortaya. Bir kazı esnasında… Bu da ulusal bir gazetede manşetten verildi. Bizde seneler öncesi çıktı mozaikler, bırakın bir ulusal gazetenin ilk sayfasında, manşetten verilmeyi, yerel basında bile çok fazla haberi çıkmadı.

Çıkmaması şundandır, ne siyasiler ilgi gösterdiler, ne sorumlu olan bürokratlar, ne de yerel yöneticiler…

Onlar unutturdu, biz de unuttuk gitti. Artık haber değeri de kalmamış olacak ki, yerel basında bile yer bulamadı son aylarda.

*

Komşularımız Gaziantep, (ki Zeugma’yı ziyaret edenlerin sayısı dudak uçuklatıyor)  Adıyaman ve Şanlıurfa tarihi ile yüzleşirken, buluşurken, tanışırken, biz burnumuzun dibindeki tarihi değerleri görmezden geliyoruz.

Sonra da bu şehre neden turist gelmiyor diye yakınıyoruz, hayıflanıyoruz, bir tarafımızı yırtıyoruz!

Bir kere, bir kere daha altını çizeyim, Turizm il müdürümüz işine ciddi sarılmadığı, sorumluluğunu yerine getirmediği, turizm meselesini ciddiye almadığı sürece, turizm il müdürlüğü yan gelip yatma yeri olduğu müddetçe, bu şehirde tarih adına, turizm adına, kültür adına hiçbir şey yapılmaz.

Turizm harcamaları, tanıtımı için gelen parayı geri gönderirseniz…

Daha ben size ne deyim ki?

*

Sayın Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde, Namık Kemal Mahallesindeki sit alanı için para gönderilmişti. Mozaikler günün insanları ile buluşsun, gün yüzüne taşınsın diye.

Ama ne oldu?

Ali yedi oyuna gitti, çoban yedi koyuna gitti…

Yalansa yalan deyin,  gidip kendimi Kanlıdere Köprüsünden aşağı atayım!

*

Neyse, yazıyı uzatırsam, birilerini kırarım, üzerim diye korkuyorum bayram üzeri. Oysa bayramlar huzura, barışa ve dostluklara vesile olsun diye gelenekselleşti.

Bir turizm çalıştayı diye diye alnımızın damarı çatladı, bir tarafımızı bile yırttık, sesimiz-soluğumuz kesildi, tınlayan yok!

Amaaaaan, boş verin canım şimdi mozaikleri, Germenica’yı, şekerinizi yiyin, hoşafınızı için, bayramın keyfini çıkartın!

Cümlenize hayırlı bayramlar olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol