Bıraktım noktayı, resmen yerlerde sürünüyoruz. Her yıl eğitim-öğretim kalitesi için uğraş verdiğini söyleyenler, emekliliği gelmiş kimseleri başımıza müdür diye gönderenler, bölgecilik yapıp, sizden-bizden ayrımı ile hareket edenler, milli eğitimi bir adım ileri taşıyamazlar.

Taşıyamadıkları da son sınavlarda ortaya çıktı zaten.

Bölgecilik ayyuka çıkmış, tüm koltukları,

Okulların mevcutları çok berbat.

Kabak tekerle uzun yola devam edemezsiniz. Ederseniz, hele bir de hız denemeye kakarsanız, kaza yapma,  hasarlı hale gelme veya hayatınızı kaybetme riskini göze alacaksınız.

Bizim milli eğitimimiz de şu an buna benziyor.

*

Son LGS sınavlarında 64. Sıraya gerilemişiz. Utanılacak bir sıralama… Acaba diyorum, sevgili Niyazi Kara kardeşimin de dediği gibi, eğitime yön verenler bu rakamı nasıl yorumluyorlar.

Kendilerini başarılı mı sayıyorlar, yoksa rezalet mi?

Bakın, geçen yıl 35. sırada imişiz. Rakamlar meydanda. İsteyen araştırıp öğrenebilir.

Yeni gelen arkadaşımız, yardımcıları, ekibi, kadrosu, çıtayı yükseltebilme adına neler yapmışlar. Kahvaltılı, günü kurtarmak adına, laf olsun torba dolsun tadındaki toplantılar beni bağlamaz, sarmaz, icraat isterim.

Okullardaki eğitim-öğretim kalitesi meydanda.

Bir gençlik yetişiyor, Allah muhafaza. Kindar amı, dindar mı ne olduğunu bilemiyorsunuz. Uyuşturucu kullanım yaşı 10 yaşlara düşmüş.

Başarılı, ahlaklı, kendini eğitime adamış, bilime adamış nesil beklentimiz yüksek iken, gördüğümüz manzara iç açıcı değil.

Nereye gidiyoruz?

*

Sayın Valim, sayın milletvekillerimiz, sayın sivil toplum kuruluşlarımız… Kendini eğitimden sorumlu tutan sendikalar... Sendikalara bakıyorum, ona yağ çekmek, berikine övgüler sıralamakla meşguller. Eğitim çok da umurlarında değil galiba…

Bir eğitim çalıştayı gerçekleştirin. Eksiklikler, fazlalıklar, hatalar neyse masaya yatırılsın, önlemler alınsın!

Bu düşüş, öğretmen yetersizliğinden mi kaynaklanıyor, teknik ve mali kısıtlamalar mı engel oluyor, yetersiz derslikler mi önümüze set çekiyor, bilelim.

Sayın Valim, sayın siyasiler, bu şehirden sorumlu olduğunu söyleyenler, hak ve söz sahibi dostlarımız, arkadaşlarımız, gençlik elden gidiyor, eğitim yerlerde sürünüyor!

Sendikalar… Kendi adamlarını oraya buraya yerleştirmekten, iktidara yağ çekmekten başka ne işe yarıyorsunuz Allah aşkına!

Vebal altındasınız, haberiniz olsun!

*

Siyasilerin kuklası olmaktansa, çağdaş eğitim dururken, ilkel eğitim metodları ile uğraşmaktansa, soruyorum, eğitim adına ne yaptınız? Doğru şeyleri yapalım, alkışlayalım.

Bizi utanç listesinden kurtarın! Liyakat olsun, ufuk olsun, Cumhuriyet ve devleti ile barışık insanlarla çalışmak ilkeniz olsun!

Ben diyorum, bene çalıp ben oynuyorum!

Sürücü acemi, ehliyeti nereden aldıysa artık. Üstelik yol toprak, araba eski model, üstüne üstlük tekerlek de kabak.

Aman doktor bir çare!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol