İktidar veya muhalefet fark etmiyor, siyasi partilerin kongre süreci başladı, bazı partiler de ilçe kongre sürecini tamamlamış iken, en önemlisi de AK Parti il başkanı bir başkası oldu olacak diye beklenirken, şimdi Elbistan’da, kulislerde isimler açık açık dillendirilmeye başlandı.

Asıl merkez. Bulgur gibi kaynıyor. Here kafadan bir ses. Herkese kapıları kapattığı, kimseyle görüşmediği söylenen MHP İl başkanı Ertuğrul Doğan’ın devam edip etmeyeceği gündemden düşmüyor.

AK Partinin etkin ismi sayın Mahir Ünal’ın adamı olduğu söylense de, bana pek inandırıcı, samimi gelmedi. Hemşehrisi, bölgesinin adamı olabilir, bu Ertuğrul Doğan için garanti belgesi olmaz diye düşünüyorum. Ona kalırsa bu şehirde herkes birbirinin adamı.

Neyse…

*

Biz yine merkezle, MHP il teşkilatı ile devam edelim. Sonra bir ara Elbistan’a geçeriz.

Bir gecede gidip gelen, ertesi sabah yeniden uyanan, listeyi değiştirip yeni bir ekiple yola çıkan, ancak o bir gecede nelerin olup bittiğini bir türlü öğrenemediğimiz sır gecesinden sonra sesi sedası çıkmayan, bu şehirle ilgili söylenecek bir tek cümlesi dahi olmayan Ertuğrul Doğan, şu gün olmuş suskunluğunu koruyor.

Bir sürü iddialar atıldı ortaya. Doğru mu değil mi bilemeyiz. Ancak hoş olmayan şeylerin kamuoyunda, özellikle sosyal medyada yazılıp çizilmesi insanın midesini bulandırdığı gibi, eminim başkan Ertuğrul Doğan’ın da canını sıkmıştır.

Bu aslı var veya yok bir şey iddia edemem, bu iddialar genel merkeze kadar gittiğine göre, Başkan Doğan çıkıp bir açıklama yapacak veya yapması gerekirken, bu suskunluk, bu sessizlik hayra alamet mi, bilemedim gitti…

*

Yeniden Elbistan… Önemli bir ilçe. Bir şehir sanki. Ki MHP bu ilçede  güçlü, dengeleri alt üst edecek kapasitede. Şimdi bu ilçemizde de ilçe başkanlığı için ismi geçen güçlü bir isim var. MHP Elbistan İlçe Başkanlığı için bu sıralar dillendirilen isim ise işadamı, Elbistan içesinin hatırı sayılır kimselerden olan Mehmet Gözütok’un adı daha sık geçiyor.

Cumhur İttifakı kurulduğu günden bu yana Ak Parti ile ortak hareket eden ve yakın mesai yapan ülkücüler için yeni bir süreç başlıyor. İl ve ilçe yönetimleri Ak Parti ile her alanda yakın görüşüp ortak adımlar atıyorlar. Elbistan'da da durum farklı değil. Ülkücülerin kalesi olarak bilinen Elbistan da kongre süreci hareketliliği bir süredir derinden derinden çalışıyor.

*

Evet, Mehmet Gözütok'un ismi MHP Elbistan İlçe Başkanlığı için konuşuluyor. Aday olduğu kulislerde sıkça dillendirilen Gözütok'un Elbistan da ülkücü camianın önemli isimleri ile bir araya geldiği ve destek aldığı da dillendirilen bir başka konu. Genel Seçim ve üstüne yerel seçimde küskünlerinde kenarda beklediği bir dönemde Mehmet Gözütok aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Hem mevcut saha da görev yapan isimlerle hem de küskünlerle yakın ilişkisi olan Gözütok'un tabanda da gerekli desteği sağladığı ve kısa süre sonra da adaylığını ilan edeceği konuşuluyor.

*

MHP metropol ilçelerine gelecek olursak, yani Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanlıklarına, başkanlarına… Her iki isim de İl Başkanı Ertuğrul Doğan’a yakın dostlarımız. Ancak aktif değiller. Bu şehirde kıyamete kopuyor, yer yerinden oynuyor, belediyeler, yolsuzluklar cirit atıyor, işsizlik, kötü giden ekonomi, esnafın perişan hali ortada iken, üstüne üstlük havaalanı gibi bir rezalet kurumumuz varken, bırakın il başkanını, ilçe başkanlarının bile sesi çıkmıyor.

Oysa önceki yönetim öyle değildi. Örneğin bir Mustafa Akpınar açıklama yaptığı zaman, iktidar kanadındaki başkanların, siyasilerin uykuları kaçıyordu.

MHP Kahramanmaraş’ta yeniden makine ayarlarına dönmek zorunda. Bu gidiş hayra alamet değil. Bu suskunluk, bu sessizlik, bu bana ne lazımcılık siyasetin tarifine uymuyor iken, genel merkez acilen kanayan yaraya neşter vurmalıdır.

Yerel siyasette MHP’ye ihtiyaç var. Ama sesi gür çıkan, ama etkili, ama kentin sorunlarına değinen ve çözüm noktasında önerilerini kamuoyu ile paylaşan bir güç dengesi kurulmalıdır.

MHP’siz siyaset bir hiçtir, hiç…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol