Uzun zamandır memleketimden uzaktım. Özel sebepler, mesleki görüşmeler ve bürokratik ziyaretler beni size hasret bıraktı.

Hem alpedo@kervan gibi bir büyük markanın, bir büyük firmanın yönetim kurulu başkanı olmak, hem de sivil toplum kuruluşları içerisinde en etkin, en hareketli kurum olarak adlandırılan müstakil Sanayii ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı sıfatıyla, şehrim adına görüşmelerde, istişarelerde bulundum.

Ziyaretlerimin, görüşmelerimin, istişarelerimin ortak noktası, ortak paydası hep Kahramanmaraş oldu. Çünkü biz Kahramanmaraş’ı bir sevda, bir tutku olarak isimlendirdik.

Bu duygularla hareket ettik.

Etmeye de devam tabi ki…

*

Nereye giderseniz gidin, kiminle görüşürseniz görüşün, ne yer ne içerseniz size kalmış da, insan özlüyor. Memleket gibisi yok diyorlar ya, benim yaşadıklarım ondan işte.

Memleketinin torağına hasret ve özlem duyuyorsun.

Suyuna, havasına hayran kalanları hatırlayıp, ‘benim memleketim başka!’ diyorsun.

Geleneklerine, milli ve manevi değerlerine bağlılıklarını duydukça, yaşadıkça, gördükçe, memleketimin insan evlatlarına karşı olan güvenim daha da artarken, ‘bizim insanımız hayırsever, bizim insanımız bu şehre sevdalı’ yorumunda bulunuyorsun.

Kültürüne, yemeklerine ve sosyal yaşam tarzına baktığınızda bu şehre olan hayranlığınız kat be kat artarken, bize dinleyen, bizi bizden çok daha iyi anlatan ve yorumlayan insanlara da hak verip, ‘haklısın, Kahramanmaraş bir başka güzellik!’ deyiveriyorsun.

*

Dondurmanın başkenti olmanın, lezzet kültürü ile bezenmiş ve taçlanmış, şairler ve yazarlar, diğer adıyla edebiyatın da başkenti olan bir şehrin evladı olarak, şimdi de fıstık ezmemizin coğrafi işaretinin alınmasını, tescillenmesini gururla karşıladım.

Bu tescile, bu taçlanmaya, bu coğrafi işarete sahip çıkmak hepimizin üzerine düşen bir borçtur diye düşünüyorum.

Ve bu meselede emeği geçenleri, uğraş verenleri yürekten kutluyorum.

Özlemişim memleketimi, sizleri…

Yakın zamanda yine görüşmek üzere...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol