Madem kuzey ilçelerinden başladık, sürdürelim gitsin diyerek bu kez de yönümüzü Afşin ilçemize çevirdik, kongre tarihinin belli olmadığı zamanda, kimler aday, kimin şansı daha fazla, kimin adı kamuoyunda daha çok geçiyor, kimin kamuoyunda karşılığı var veya yok düşüncesinden hareketle sıraya Afşin ilçemizi koyduk.

Evet, takvim belli değil. Herhalde bugün-yarın AK Parti genel merkezi veya Kahramanmaraş il teşkilatı bu süreci belirler, merak edilen kongre sonucunda bakalım ipi kim göğüsleyecek belli olacak.

Belli olacak dedim ama edindiğim izlenimlere göre tek liste ile gidilecek kongreye.

Yani mevcut başkan, Av. Sayın İsmail Safi ile yola devam edilecek gibi görünüyor.

*

O sebepten dolayı Başkan sayın İsmail Safi’yi aradık. Dedik ki, ‘aday mısın?’

Cevabı ‘evet’ olunca, kendisini de yakından tanıyan biri olarak, Safi isminin isabetli bir karar olabileceğine, kamuoyunda ve tabanda karşılığı olan bir avukat olması ötesinde, şahsiyeti ile ilçenin gururu olan arkadaşımıza hayırlı olsun demek zorunda kaldım.

Evet,  görünen o ki, şu ana kadar ‘ben adayım, bu yarışta varım!’ diyebilen biri çıkmadı. Ha, takvim işlemeye başlayınca, kongre günü belli olunca birisi çıkar, aday olduğunu açıklar mı, bilemem.

Şu sıralar, Safi ismi önde ve başta.

*

Tabi ki teşkilat başkanı olacak kimsenin uyum sorunu olmayacak!

Tabi ki teşkilat başkanı başta kendisi, parti tabanı ve vatandaş ile kavgalı olmayacak!

Tabi ki teşkilat başkanı olacak kimse, basın ile sürtüşme içinde olmayıp, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu hatırından çıkartmayacak.

Tabi ki teşkilat başkanı eleştiriye açık olacak.

Tabi ki teşkilat başkanı vatandaşı dinleyecek, yaralarına merhem olacak, dertlerine deva olmaya gayret gösterecek.

Tabi ki teşkilat başkanı milletvekillerinin yükünü azaltacak!

Tabi ki teşkilat başkanı olan, olacak kimse, parti gözetimi yapılmaksızın, herkesin yardımcına koşacak, elini uzatacak, insanlara dokunabilecek.

Yoksa işi zor.

Sayın Safi’ye hayırlı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol