Hayır, bu siyasi bir yazı değil. Belki de bir sektörün, belki de bir esnaf kuruluşunun, belki de toplumun tümünü ilgilendiren mesele.

Mesele kuyruk.. Bildiğimiz koyun kuyruğu… Yemeklere lezzet katan, saf yağ. Şimdi et ile birlikte fiyatının fırladığı söyleniyor, konuşuluyor. Siyasete, esnaf odalarına malzeme haline geldi.

Kuyruk kimde ve nerede satılır, tabi ki kasaplarda. Kuyruk fiyatlarını kim ilgilendirir, elbette Kasaplar Odası.

Bir kere, iddia edildiği üzere, kuyruk fiyatının et fiyatı üstünde olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Vermemiz de mümkün değil.

*

Kuyruk yağı, her türlü yemeklere rahatlıkla konulabileceği gibi, özellikle kebaplarda et diki’leri (parçaları) arasında şişlere dizilince, ete lezzet katar!

Dolmada, lahmacunda kuyruk yağının lezzeti başka oluyor.

Buraya kadar sorun yok!

Asıl sorun birilerinde, kuyruk acısı olanlarda…

Neden derseniz, izah edelim…

*

Kuyrukla sorunu olup kuyruk etinin fiyatını kuyruk acısına bağlayan birileri, Lokantacılar ve Pastaneciler Odasını, haliyle Oda Başkanı Erdal Kanbur’u yıpratma adına operasyona girişmişler.

“Başkan kuyruk eti fiyatı ile ilgilenmiyor, dernek bir çalışma yapmıyor!” diye.

Örgütleyen, yaygara koparan, sağda solda Başkan Erdal Kanbur aleyhine propaganda yürüten, onu itibarsızlaştırmaya çalışanların niyeti nedir, belli…

Halbuki Kasaplar Odasına gitse, sorunu anlatsa, belki çözülecek mesele. Ama niyet halis olmayınca, art niyet taşındığından hedef Başkan Kanbur.

*

Pastane ve dondurma sektöründe kentin yıldızı olan MADO ve onun yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda da Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı olan Erdal Kanbur’un işi gücü yok da kuyrukla uğraşacak, öyle mi?

Amaç aleyhte propaganda ile onu yıpratmak, kendine prim yapmak, lokantacılar esnafı arasında hava basmak.

O Kanbur ki, başkanı olduğu oda için, pastane ve lokantacılar için, dondurma sektörü için gecesini gündüzüne katan, memleketin tanıtımı için, reklamı için, bu şehre ekonomik anlamda katma değer yaratabilmek için özveriyle çalışırken, haddini aşanlar, onu imha etmeye çalışıyorlar akılları sıra.

Yel kayadan ne götürür, hiç!

*

MADO ve haliyle onun bir üyesi olan Erdal Kanbur, marka değeri yüksek bir insan. Kişi olarak, karakter olarak, sektörün en başarılı temsilcisi olarak, en başarılı esnaf oda başkanı olarak tanınır, bilinir iken, birileri ona tuzak kurmaya çalışıyor anlaşılan.

Oda başkanı olarak tanıdığımız Kanbur ki, odasına, üyelerine hizmet ederken, odanın her türlü ihtiyacını karşılayan, kuruşuna tenezzül etmeyen, bırakın başkanlık maaşını, bir çöpüne dahi dokunmayan insana yapılacak en büyük kötülük, ona iftira atmak, çamur atmak!

Yazık ve ayıp!

Meslek adına, Kahramanmaraş adına, lokantacılar ve pastaneciler adına, bu toplum adına yazık ve ayıp!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol