Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARI SONUÇLANDI

Bu haber kez okundu.

REKTÖR DEVECİ, KAHRAMANMARAŞ ULUSLARARASI 4. KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIŞINA KATILDI
 Kahramanmaraş Fuar Merkezinde gerçekleştirilen açılışa Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin yanı sıra fuar onur konukları Osman Selahaddin Osmanoğlu, Bosnalı şair Cemalettin Latiç, Katarlı yazar Jabir Salem Al-Harmi ile siyaset, sanat ve kültür dünyasından önemli isimler katıldı.

 

Fuarın açılış konuşmasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal yaptı. Ünal, Kahramanmaraş’ın edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu ve nice yedi güzel adamları bağrından çıkaracağını söyledi.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ve fuarın onur konuklarından Osman Selahaddin Osmanoğlu da birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

 

Bosnalı Şair Cemalettin Latiç ise konuşmasında Türk Edebiyatından övgü ile bahsetti. Şair Latiç, Boşnakların Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek başta olmak üzere Türk Edebiyatına damga vuran birçok şair, yazar ve fikir adamını tanıdığını ve eserlerini okuduklarını söyledi.

 

Daha sonra ise Katarlı yazar Jabir Salem Al-Harmi de tercüman aracılığıyla bir selamlama konuşması yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarının kurdelesini protokol üyeleri ve konuk yazarlar birlikte kesti.

 

Yurtiçi ve yurtdışında önemli tanıtım faaliyetlerini yıl boyunca sürdüren KSÜ tanıtım ekibi de fuar alanında yerini aldı. KSÜ bünyesinde gerçekleştirilen başarılı çalışmalar ve gelecek hedeflerine yönelik projeler Kahramanmaraşlılara tanıtıldı.

 

KSÜ tanıtım standını ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Üniversitemizce hazırlanan Kahramanmaraş hakkındaki en kapsamlı çalışma olan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’ni inceledi. Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin hazırlanmasının çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Ünal, üniversite yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yayman başta olmak üzere dışarıdan gelen bazı misafirlere Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin birinci cildi hediye edildi.

 

 

Rektör Deveci, ilk kez Kahramanmaraş Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarında Kahramanmaraşlılarla buluşan TÜBİTAK 13. Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında 70 üniversite projesi arasında 15. olan elektrikli araç ‘Uğur Böceği’nin standını da ziyaret ederek, ‘Uğur Böceği’ tasarım ekibini tebrik etti. ‘Uğur Böceği’nin tamamen üniversitenin kendi imkânları ile tamamlandığını söyleyen Rektör Deveci, bu tür önemli projelere verilen desteğin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

 

263 yayınevi ve 262 şair ve yazarın katıldığı Kahramanmaraş Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı, 22 Ekim 2017 tarihine kadar Kahramanmaraşlı kitapseverleri ağırlayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol