banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

                ÖN YARGILAR VE GÖLGELERİN
  Yetkili insanlarda insan tanıma, anlama sanatından uzak veya çark öyle döndüğü için insanlar kendini geliştirmeye ihtiyaç duymuyor bir referans onun için daha önem taşıyor, bunun içinde ülkemizde umudunu yitirmiş gelişime ihtiyaç duymayan insanların sayısı da artmaktadır.

     Bir cenaze de biriken kalabalık bile etikete referansa bağlı oldu, bununla ilgili bir anımı da

aktarayım; meclis üyesi bir arkadaşımla zengin bir işadamının cenaze defni için bekliyorduk

mahşeri bir kalabalık ve cenaze daha mezarlığa gelmemişti,  tam bu sırada üç beş kişinin omuzlarında bir başka gariban cenazesi geldi. Toplasan sekiz on kişi, meclis üyesi arkadaşa

dedim ki adamcağız sağlığında siyasetçiden bir yakınlık görmemiş hiç olmazsa cenazesinde

 bir siyasetçi (meclis üyesi) görsün tut tabutun ucundan dedim ve defnetmeye gittik. O üç beş

kişi bize tebessümle biraz da şaşkınlıkla baktı, işte garibanın ölüsü bile referanstan yoksun defnedilse de esas takdirin tabi ki rabbimin katında olduğunu kaçımız biliyoruz?                                             

     Dostumun biri telefon açtı filanların düğününde niye yoktun, cevabım ”çağırmadılar dedim biz genelde cenazelerinden haberimiz olur ona da gideriz “ dedim!  Düğünlerde de yine referanslar ön plandaydı, sevgili okuyucularım bu referansın girmediği yer kalmadı, yani etiketli yaşamlar her zaman tedavülde!

          Bunlarla ilgili yine bir de şu önyargılar yok mu; acımasızca veya araştırmadan kişiler hakkında yargıya varmak ve şahsiyetleri ucuzca harcamak, fitne tacirlerine prim yaptırmak!

Bizleri fazla etkilemese de bu önyargılı insanlar hayatın akışını karıştırmaya yetiyorlar!

Doktor bile bir hastalığa teşhis koymadan önce tahliller istiyor ve teşhisini öyle koyuyor.

Bu ön yargıda bulunan kişiler bir araba bile satın alırken on kişiye kontrol ettirip öyle satın alırken, bir kişi hakkında değerlendirme yaparken aynı hassasiyeti gösterebiliyorlar mı?

Kişi yaşamın neresinde olursa olsun, hangi mevki de olursa olsun yetkilerini kendi vicdani

iradesiyle veya sahip olduğu donanımlara göre kullanmasını bilmeli, yani ön yargılar bizi yanlışlara da götürebilir ve her kesim bundan olumsuz etkilenir zarar görür.

 Öz güvenimizle doğru değerlerle yaşamak bize daha iyi yakışmaz mı? Hoşça kalın.

                                           

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol