Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

İYİ PARTİ ONİKİŞUBAT, HOŞAF EKMEK DAĞITARAK ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETTİ
 İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı tarafından Piazza AVM karşısında düzenlenen etkinlikte hoşaf ekmek dağıtarak şehitlerimizi yad ettiler.

Şehitlerimizin ruhuma fatiha okunarak başlanan etkinliğe, İyi Parti Genel Merkez Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yıldırım Görgen, İYİ Parti Onikişubat İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, İYİ Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Neslihan Koca Nergiz ve İYİ Parti Gaziantep heyeti katıldı.

Vatandaşlara kendi eliyle hoşaf ekmek ikram eden İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında Çanakkale ruhunu anlatmanın kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu söyledi.

ÇANAKKALE’Yİ ANLATMAK ZORDUR

“Muhteşem mazinin atiye uzanan destanını biraz olsun hissettirebilmek ve neler yaşandığına farkındalık oluşturabilmek için hoşaf ve kuru ekmekten oluşan bir öğünlük kumanyayı hatırlatmak istedik” diyen Başkan Ağdur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Çanakkale’yi anlatmak zordur. Onun için olsa gerek ki Azerbaycan’ın ünlü şairi Çanakkale Destanı için şöyle der.

“Men inanmirem, Akif bu destanı öz galime ile yazsın. Men inanirem ki onun gulağına fısaldınmıştır.”

Deniz harpleri ile başlayıp kara savaşları ile devam eden Çanakkale Savaşları, iki yönü ile oldukça önemlidir.

Birincisi Mustafa Kemal Paşa gibi bir komutanın kahramanlığı ve liderliğini ortaya koyması, diğeri de Türklerin imparatorluk anlayışından millet olma şuuruna kavuşmasıdır.

Bu açıdan değerlendirildiğinde tarihin bir daha kaydetmekte zorlanacağı Çanakkale Zaferi, bir yönü ile de yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı yerdir.

Ayrıca yokluğun, çaresizliğin ve umutsuzluğun zirvede olduğu bir dönemde kararlılığın, üstün savaş stratejisinin, emir komutanın da ehemmiyeti adına önemli bir tarihi dönemeçtir.

Mesela askerin beslenme şartları açısından değerlendirecek olursak 43. Alay yemek listesi sadece bir örnek olarak verilebilir.

15 Haziran Sabah: Üzüm hoşafı Öğle: Yok Akşam: Yağlı Buğday çorbası, ekmek

16 Haziran Sabah: Yok Öğle: Yok Akşam: Üzüm Hoşafı, ekmek

17 Haziran Sabah: Üzüm hoşafı Öğle: yok Akşam: yarım ekmek

İşte biz de bu muhteşem mazinin atiye uzanan destanını biraz olsun hissettirebilmek ve neler yaşandığına farkındalık oluşturabilmek için hoşaf ve kuru ekmekten oluşan bir öğünlük kumanyayı hatırlatmak istedik.

Çünkü Çanakkale’de m2’ye 6 bin mermi düştüğü hatırlanacak olursa mesele daha iyi anlaşılacaktır.

Türk ordusunun, şeref dolu tarihine yine altın harflerle geçen Çanakkale Destanı, Akif’in “Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela” diye tanımladığı yedi düvele istiklal mücadelesinin ve hürriyet sevdasının ne olduğunu gösterdiği bir tarihi hakikat olarak sonsuza kadar anılacaktır.

Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi hürmetle, rahmetle yad ediyoruz. Türk ordusunun, bugün de aynı kararlılıkla verdiği mücadelede muvaffak olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol