banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

GASTRONOMİ ZİRVESİNDE KAHRAMANMARAŞ STANDINA YOĞUN İLGİ
 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile açılan standa ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açılışını yaptığı 3. Uluslararası Turizm Fuarında açılan Kahramanmaraş Standı’nda yöresel ürünlerin yanı sıra Kahramanmaraş Mutfağı’nın damak lezzeti ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuara ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “ Kahramanmaraş İpekyolu üzerindeki lezzet duraklarından biridir.  Kahramanmaraş Türkiye’nin en özel gastronomi mutfağına sahiptir.

Maraş mutfağı, Hititlerden başlayarak Asurlular, Makedonlardan, Romalılardan, Bizanslılardan Selçuklular, Dulkadiroğulları, Osmanlı ve Cumhuriyet olmak üzere tüm bu kadim kültürü bünyesinde toplar. Tarhanamız mesela Yavuz Sultan Selim, Mısır çölünü geçerken çölde bozulmayacak bir yemek ister ve Maraşlılar bu tarhanayı yapar. Bu yemeklerin çoğunun tarihi bir geçmişi vardır.

Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 3. Uluslararası Turizm Fuarında stand açarak Kahramanmaraş Mutfağı’nı tanıtmak istedik. Gördüğümüz ilgi ve alakadan oldukça memnunuz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol