Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ'DEN ÇANAKKALE' RUHUNA KUTLU YÜRÜYÜŞ
 Erdemli Cumhuriyet meydanında mehter takımı eşliğiyle başlayan şehitlere saygı yürüyüşü ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla fener alayı şeklinde gerçekleştirildi. Saygı yürüyüşünün ardından Erdemli Kültür Merkezinde düzenlenen Çanakkale Zaferi anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mehter takımının verdiği konser sonrasında Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız’ın sunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Şehitlerimizin aziz ruhları için Kur-an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde düzenlenen bu kutlu programa katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Hatimi olmaktan gurur duyduğu Erdemli halkı önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Başkan Tollu, bu yüce millete hizmet etme şerefini nasip ettiği için Mevlaya sonsuz şükürler ettiğini ifade etti.Aziz şehitlerimize olan vefa borcunu asla unutmadıklarını belirten Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişini bilmeyen geleceğe umut ve güvenle yürüyemez.Bizim düsturumuz geçmişe sahip çıkarak geleceği inşa etmektir.Çanakkale’deki o manzara şimdi de aynıdır. Çanakkale’de kazanamadıkları savaşı şimdi kazanmak için değişik oyunlarla tuzaklar kurmaktadırlar. Bu durum karşısında bizler Çanakkale ruhunu günümüz nesline harfiyen aktararak, kayıtsız şartsız birleşmelerini sağlayarak, sen ben kavgasından uzak tutarak ve dimdik ayakta durarak  bize emanet olan bu vatanı asla teslim etmemeliyiz. Allah bu millete bir daha böyle zulüm yaşatmasın. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu vatan savunmasında canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimize Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
KAYMAKAM PAMUK: ÇANAKKALE RUHUNU DİRİ TUTMALIYIZ
Başkan Tollu’dan sonra söz alan Erdemli Kaymakamı
Muhittin Pamuk da şunları söyledi: “Çanakkale Zaferinin 102. Yıl dönümünde tüm şehitlerimizi yad etmek için beraberiz. Bu vesileyle hepiniz hoş geldiniz. Bizler Çanakkale ruhunu diri tutmak ve genç nesillere aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. O zamanki şer güçler şimdi farklı maskelerle, farklı isimlerle hala karşımızda durmaktalar. Çanakkale ruhunu yaşayıp yaştırsak geleceğe güvenle bakarız. İşte o zaman vatan bölünmez, bayrak inmez ve ezan susmaz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde tüm istiklal kahramanlarımızı, vatanı ve mukaddesatı uğrunda canını seve seve veren tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.
ÇANAKKALE SUNUMUNDA DUYGUSAL ANLAR
Programın son bölümünde söz alarak 102 yıl önce yaşananları bir kez daha gözlerde canlandıran Emekli Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı yazar
Ahmet Tuna, anlattığı tarihi olaylarla izleyenleri duygulandırdı. Tarihimize yabancı kalmamamız gerektiğini vurgulayan Tuna, yabancıların bizim tarihimizi bizden daha iyi bildiklerine dikkat çekti. Programın sonunda Yazar Ahmet Tuna’ya Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu bayrak ve plaket takdim ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol