Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BÜYÜK USTA AŞIK YENER KABRİ BAŞINDA ANILDI
 Hayatı boyunca dört binin üzerinde şiiri bulunan, bir çok eseri ünlü sanatçılar tarafından bestelenen Aşık Yener 12 Ekim 2009 yılında İstanbul da vefat etti.

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği tarafından tertip edilen anma etkinliğine merhum Aşık Yener’in oğlu M. Emin ve Nevzat Yener’in yanı sıra, yakın dostu merhum Cem Karaca’nın kayın pederi Hasan Hüseyin Erkan, bir çok eserini besteleyen Aşık Arap Ali Gülşen, seslendiren Aşık Yaşar Gören, Arıtaş Dernek Başkanı Adem Çelik ile beraber Afşinli Aşık Yener’in sevenleri katıldı.

Aşık Yener anma programı kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası yapılarak başladı. Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, gelenlere teşekkür edip, “Böyle çok sayıda eser bırakan, şiirlerinde, gerek tasavvuf, gerek sevgi ve aşk olan, içinde, Karacaoğlan’dan, Yunus Emre’den, Pir Sultan’dan, Mevlana’dan yansımalar bulabileceğimiz geniş yelpazede eserler bırakmış bir zatın hemşerisi olmak gurur verici. Allah rahmet eylesin, keşke onu hayatta iken de tanıyıp, istifade edebilse idik. Allah hepimize hayırlı ömürler ve arkamızdan hayırla yâd edilecek hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

YAŞAM FELSEFESİ VE ŞİİRLERİ

Sonra yakın arkadaşı Hasan Hüseyin Erkan ise vefatından önceki vasiyeti niteliğinde, buraya defin edilme arzusunu anlattığı bir anısını paylaştı. Âşık Yaşar Gören de onu tanımanın kendisine kattığı hazzı anlatıp rahmetle yâd ediyorum dedi.

Âşık Yener’in küçük oğlu Nevzat o hep tanırlı olarak tanındı. Memleketi ile gurur duyardı. Ne mutlu ki bugün hemşerileri bugün burada onu yâd etmeye gelmiş, hepinize teşekkür ediyorum, dedi. Son olarak büyük oğlu M. Emin Yener ise onun yaşam felsefesini, şiirlerinde hangi duygu yoğunluklarının olduğunu anlatıp, şiirlerinden örnekler okudu. Gelenlere ve böyle anlamlı bir anma etkinliği tertip ettiği için Afşinder Başkanı Ahmet beye ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum dedi.

Anma etkinliği, kabir ziyaretine gelenlere üzerinde “Yolculuk var kabristana, Gidiyorum hoşça kalın. Ha bugüne ha yarına, Gidiyorum hoşça kalın…” dizelerinin de yer aldığı lokum ikram edilip, hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol