Dün davet geldiğinde, Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun’un da katılacağı 500 bin fidan dikimine ilişkin protokol imzalanacağına dair davet ulaştığında, Allah yalanı sevmez Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hanefi Öksüz’ün Kipaş Kağıt ve hakkındaki iddialara cevap vereceğini, kendini, işletmelerini  savunmaya alacağını düşünmemiş, hesap edememiştim.

Beklemiyorduk açıkçası. Çünkü iş yargıya intikal etmişti.

Öyle ki, konu fidan dikimi olduğu halde, bu davete konu olan protokol ile ilgili 5 dakika bile konuşmazken, Kılılı’daki Kipaş Kağıt’a dair açıklamaları, basında çıkan iddialara verdiği cevap neredeyse 20 dakikalık zaman almıştı.

*

Tesis, çevre kirliliği, atık sular ve arıtma ile ilgili söyledikleri teknik meseleler. Kaldı ki Kipaş’taki protokol törenine ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Arısal, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da oradaydı. Çevre ve Şehircilik’ten sorumlu vali yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da…

O konuşmadı, sadece dinledi.

Bir söz söyledi sayın Öksüz, dedi ki, “Çevreyi kirletmeyen hiçbir sanayi kuruluşu yoktur!” itiraf gibiydi. Ki doğruyu söylüyordu. Sanayinin olduğu yerde hava ve çevre kirliliğinin olmaması mümkün değildi. Elbistan ve Afşin halkı niye feryat ve isyan ediyor! Durduk yerde değil herhalde.

Önemli olan toplum ve insan sağlığını etkilememek…  

Kendisi, tesisinin arıtmasının olduğunu, çevreyi en az kirleten Kipaş Kağıt’ın olduğunu söyledi. Kolektif değil, bireysel arıtmadan yana olduğuna da değinmeden yapamadı.

*

Gelelim 500 bin fidan meselesine. Ciddi ve büyük bir proje. Böyle bir proje de ancak Kipaş gibi bir holdinge yakışır.

Son senelerde ağaçları kesiyoruz. Dağlar, tepeler çıplak hale gelmiş. Toprak kaymaları, düşmeyen yağmurlar, katledilen ormanlar sebebiyle damlaya hasret bir iklim kuşağına doğru kaygılı adımlarla gidilirken, Kipaş’ın bu projesi yüreklere su serpti diyebilirim.

Valimizi sayın Ömer Faruk Coşkun bile, hayırlı bir işe tanıklık ettiklerini söylemişti. Fidan dikmek, kumaş üretmek, işçi çalıştırmak,  vergi vermek kadar kutsal bir hizmet. Doğaya olan saygımızın timsali. Dileriz Hanefi Öksüz’ün bu duyarlılığı, bu doğaya ve topluma olan sosyal sorumluluğu, diğerlerine de örnek olur.

*

Hepimizin olduğu kadar Kipaş gibi bugün itibariyle 10 bin kişinin üzerinde insan çalıştıran firmanın da doğaya borcu, sorumluluğu var. Sayın Öksüz de bu minval üzere açıklama yaptı zaten.

Düşünün 5 milyonluk proje. Her yıl 100 bin fidan dikilecek, 5 yıl içinde 500 bin fidan toprakla buluşacak.

Doğaya ve çevreye olan duyarlılığı için Kipaş’ı ve sayın Öksüz’ü kutlamak gerek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol