“Kibirlenme, senden büyük Allah var…” Ne kadar güzel bir söz, bu günümüze ışık tutuyor adeta, ama kibir padişahta değil vezirinde, azasında yolundan çıkan yolcusunda, padişah farkında aslında, ama ne çare kurt düşmüş içine, çıkamıyor içinde, padişahın feryadı başka, vezirin, azanın, derdi pasta, millet oturmuş gönüller yasta, ne yapacaksınız bunca yıl sizin için her kahrı çeken insanları, nasıl aptal yerine koyacaksınız, maymun gözünü açtı efendiler.

Bu ülkede, bu şehirde lider kolay yetişmiyor.

Yetişenin de ömrü kısa oluyor her nedense.

Tüm iyi niyetle ve tüm gayreti ile hizmet etmek isteyenlerin tırpanlandığı, önünün kesildiği, yoluna mayın döşendiği günümüzde, riyakârlar, iki yüzlüler nedense revaçtalar. İş onlara, aş onlara, ehliyet ve liyakat onlara.

*

Bu makamlar, bu etiketler, bu koltuklar kimseye baki değil. Bu ülkede, bu şehirde kimler geldi, kimler geçti. Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu iken, herkesin burnu Kaf Dağında. Sorsan bilmediği şey, yapmadığı işi yok.

Çok bilen çok yanılırmış.

Padişahın olduğu yerde soytarılar da oluyor.  Vezirler de… Vezirler arz niyetliyse, soytarıların görevi şaklabanlık ise bir yere kadar. Vezirlerinde, liderlerin de, padişahların da ömrü bir yere kadar.

*

Siz art niyetliler.

Siz sadece kendini düşünen tipler…

Egosunu yüksek tutup, vatandaşa tepeden bakanlar..

Padişahın da, hatırını, kredisini bitirdiniz, pırıl pırıl kalpleri de yitirdiniz, şimdi gidin ben senden daha büyüğüm, ben senden daha ilerideyimin, kavgasını edin o koca padişahı da yediniz, sizi padişahın hatırına lâyık olmadığınız yere getiren, bunca insanın kul hakkını da.

Amma velakin vebal sizin boynunuzda ama mühür bizim ellerimizde olacak!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol