Niyazi Kara meslektaşım bir haberi sosyal medyada paylaşınca, Mehmet Kelle Kuzkaya isimli bir okur, Helete’nin ilçe olması yönünde söz v erildiğini, bu meseleyi gündemde tutmak adına iki kelam edilmesini istedi.

Belki sevgili Niyazi Kara yazmıştır, yazacaktır da, önce davranıp madem söz verildi, o halde seçim öncesi neden olmasın!

Peki kim söz verdi?

Seçim üzeri palavra çok sıkılır, desteksiz çok atılır, gümrüksüz sallayan çok olur, herkese her yerde yeşil ışık yakılır, kim bir şey istedi ise ona göz kırpılır, ‘tamam’ denilir, ‘hay hay aziz kardeşim!’ denilir, ‘ayıp ettin ha, senden de mi önemli, tabi ki veririz! denilerek avutulur millet.

Eh bizim millet de koyun, inanır.

*

Bazı illerimizde olduğu gibi, büyükşehir yasası ile birlikte Helete mahalle olunca, halk bunu kaldıramadı, hazmedemedi. Mahalle, yani bir anlamda evlat baba ile ters düştü. Zıtlaştı…

Evet, doğru olan şu, Helete’nin nüfusu bağlı bulunduğu ilçe Çağlayancerit’ten büyük. İlçe olmayı hak ediyor mu, etmiyor mu, tabi bunun kararını ben verecek değilim.

Siyasiler var, madem söz vermişler, eh söz vermek de öpücük vermeye benzemez, yerine getireceksiniz.

Ama söz verenin kim olduğuna bağlı…

Örneğin, ben söz verdiysem, bir cacık çıkmaz, olmaz. Etkili ve yetkili değilim.

Şöyle dişli bir siyasetçi, genel merkezi etkileyecek, meclisi sarsacak, daha da olmadı büyük patrona, yani sayın REİS’e söylediğinde ricası kabul görecek biri ise söz veren, eh tamam derim.

*

Ama mahalleye, ilçeye gittiğinde, tavasını yiyip havasını soluyarak siyaset yaptığını zanneden biri gittiğinde, gelen teklifler ve haykırışlar karşısında akşamdan kalma değilse, ‘okey’ dedi ise ki zaten bir kıymeti harbiyesi yoktur onun, başka bahara kalır.

Bildiğim kadarıyla abu öneriyi mecliste dile getiren, son günlerin en popüler ismi  CHP milletvekili sayın Ali Öztunç idi.

Yok eğer iktidar kanadından deve dişi gibi siyasetçi ise, şimdiden hayırlı olsun!

Güzel Helete’ye, sevgili Helete halkına yakışır da…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol