Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

YENİYAPAN ORTAOKULU’NDAN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

 Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yılı coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim resmi kutlamaları öncesi, Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından bayrak yürüyüşü düzenlendi.


28 Ekim günü gerçekleştirilen “2. Bayrak ve Cumhuriyet Yürüyüşü” Ilıca merkezinde, okul idarecilerinin ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Gruplar halinde büyük bayraklar taşıyan ve ellerinde “Yaşasın Cumhuriyet”, “Ezan Dinmez Bayrak İnmez”, “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” “Vatan Sana Canım Feda” ve “Ey Türk Genci Gerek Yok Top Tüfek; Tek Gerek Bir Yürek” gibi bayrak cumhuriyetin anlam ve önemini ifade eden dövizler taşıyan öğrenciler marşlar söyleyerek okullarından çıkıp, Prof. Dr. Mehmet Sağlam Caddesi’nden ilerleyerek Ilıca sokaklarında yürüdü. Öğrenci kortejine Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları ve öğretmenler de eşlik etti. Öğrencilerin sevinç ve heyecanları gözlerinden okunurken; korteje Ilıca sakinleri ve esnaf tarafından alkışlarla büyük destek verildi.

Yürüyüş sonrası kısa bir açıklama yapan Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yaptı. Karalar; Öğrencilerimizde, özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alarak, vatan, bayrak ve cumhuriyet sevgisini diri tutmak için bu yürüyüşleri yapıyoruz. Geçen yıl ilkini yapmıştık, bu sene ikincisini yaptık ve önümüzdeki yıllarda da buna devam edeceğiz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bedeller ödendi. Bunları ve tabi ki cumhuriyetin önemini gelecek nesillere aktarmak biz öğretmenlerin en önemli görevlerinden biridir.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol