Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

             TÜMEXPO VE ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ TÜRKİYE’NİN KAPILARI’NI DÜNYA’YA AÇIYOR
 30 Ekim 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak şunları söyledi’’ Yapılacak olan bu fuarla Türk firmalarının Ortadoğu pazarlarına açılmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.Böylelikle Ortadoğu pazarlarında önemli bir yer edinmek, Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari köprüler kurmak ve Ortadoğu’yu Avrupa’ya açmak hedef olarak benimsenmiştir.

TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında  yapılan çalışmaları güçlendirmek, Uluslar arası boyutta ticari çalışmalara katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ yapılması planlanmaktadır.Uluslararası nitelikte B2B görüşmelerin gerçekleşeceği ORTADOĞU İŞ ZİRVESİ 2 bin metrekarelik bir alanda yapılacaktır.Fuara Kuzey Irak ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 37 Ülkeden 600 alım heyetinin katılımını bekliyoruz, yurt içinden ve yurt dışından toplam 650 firma temsilcisi ve  40 bin ziyaretçi katılımı bekliyoruz.Ağırlıklı  olarak Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler olan KOBİ’lerin  fuarda yer alacağını söyleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak ,  KOBİ’lerin Türkiye’de ve dünyada ekonomilerin lokomotifleri konumunda olduğunu belirtti. Toprak sözlerini tamamlarken şu ifadelere yer verdi’’

TÜMSIAD olarak sadece ticari bir organizasyon yapmiyoruz. Hem üyelerimiz hem de is dünyası  için kaynasmaya ve birlikten kuvvet dogmasina vesile olmaya çalisiyoruz. Geçen yil hayirlar getirmesi niyetiyle çiktigimiz bu yolda hamdolsun büyük hayirlara muhatap olduk. Insallah akibetimiz de hayir olacaktir.

Basta Basbakanimiz olmak üzere hükümetimizin ve kurumlarimizin yogun ilgi ve alakalariyla geçen yil birincisini gerçeklestirdigimiz fuarimizin çok önemli ve anlamli getirilerine hep birlikte sahit olduk. Her seyden önce böyle bir potansiyele sahip oldugumuz ve bunu sergileyebildigimiz için kendimizle gurur duyduk. Uluslar arasi Kobi Zirvesiyle karsilikli isbirligini gelistirdik. Uzaklari yakin ettik, yakinlari kaynastirdik.

Türkiye artik bölgesinde ve uluslararasi arenada bir güç olma konumuna gelmistir. Güce sahip olmamizin yeterli olmadigini, gücümüzü göstermemiz ve birlestirmemiz gerektigini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bu ve buna benzer fuar organizasyonlarini geregi gibi önemsemeli, firsat kabul etmeli ve firsatlari da kendimiz, ülkemiz ve insanlik için degere dönüstürmeliyiz.

Büyük bir heyecanla ikincisini düzenleyecegimiz TÜMEXPO TÜMSIAD Sanayi ve Ticaret Fuarinin;  ülkemiz ve milletimize hayirlar getirmesini ve katilan tüm firmalara bereketli kazançlara vesile olmasini diler, basta Start Fuarcilik olmak üzere, bu organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.’’ Dedi.

TÜMEXPO Fuarına katılacak olan firmalar KOSGEB desteğinden faydalanacak.Yapılacak olan organizasyonla ilgili görüşlerini aldığımız KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Dr.Sadık GÖZEK şunları söyledi’’Rekabetin her geçen gün daha da keskinlestigi küresellesen dünya ticaretinde, fuarlar; alicilarla saticilari bulusturan, ürünleri fiziksel ortamda sergileme olanagi sunan ve pazar hakkinda güncel bilgilere dogrudan erisim imkâni yaratan önemli organizasyonlardir ve günümüz ticari hayatinin en etkili tanitim mecralarindandir. Pek çok firma dis pazarlara ilk defa fuarlar araciligiyla açilmakta: Fuarlar sayesinde sektöründeki gelismeleri, yeni trendleri, rakiplerinin konumunu, müsterilerinin beklentilerini, ürün modellerini, teknolojik yenilikleri, bunlarin ticari uygulamalarini ve sektörün önceliklerini takip etmektedir. Fuarlar, firmalarin ayni zamanda varlik gösterdigi platformlardir. Böylece alici, satici, rakipler gibi diger aktörlere, sektörde ve pazarda kalici olundugu mesaji verilmektedir. Esasen dogru ve etkili fuarlara sürekli katilan firmalar, vizyon sahibi firmalardir. Fuarlar sirasinda pek çok somut is baglantisi kurulmakta, bu is baglantilari sayesinde ihracat artisina ve bu artisa paralel olarak ülkenin büyümesine ve kalkinmasina katkida bulunulmaktadir.Bu  kapsamda bizde KOSGEB olarak TÜMSİAD’ın düzenlemiş olduğu bu organizasyona destek olduk.Kahramanmaraş’tan fuara katılan firmalarımıza hertürlü desteği sağladık.KOSGEB İl Müdürü Dr.Sadık Gözek sözlerini tamamlarken yapılacak olan fuarın ülke ekonomimize ve firmalarımıza katkı sağlayacağınan inancının tam olduğunu belirtti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol