Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

TIP FAKÜLTESİ’NDE NELER OLUYOR?
 Geçenlerde bu detayları gündeme getirerek aynen şu şekilde sormuştuk:

"İddialara göre- bu değerli isimler neden (yapımına milyonlarca lira harcanan) KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden bir bir ayrılarak gidiyorlar veya gitmeyi düşünüyorlar ve ortada bir yönetim zaafiyeti mi var acaba?"

Bu yazının altına NOT olarak ise "Çiçeği burnunda" Başhekim Yard. Doç. Dr. Mahmut Tokur’a seslenerek; "Bu iddialarla ilgili olarak açıklama yaparsanız kamuoyu da aydınlanmış olur. Merakla bekliyoruz." ifadesini kullanmıştık. Şu ana kadar bir cevap gelmedi.

HUKUK VE KANUN NEDEN UYGULANMAZ?

Başhekimlik görevine geldikten sonra "nepotizm" uyguladığı da öne sürülen Başhekim'in talimatı ile bugünlerdeki bir başka icraat da; asgari ücretle çalışmakta olan taşeron firma işçilerine yönelik olarak İş Kanunu'na aldırmadan "hukuksuz ve usulsüz" şekilde işten çıkartmaların yaşanmakta olduğu öne sürülüyor.

Bu detayı tepedeki bazı isimlere duyurmamızın ardından neden böyle yapıldığını soran yetkili ve ilgili kimselere ise hastane yönetiminin verdiği cevap; "Bu işten çıkarılanlar zaten pek çalışmıyorlardı ve görevlerini yapmıyorlardı. Bu nedenle çıkardık" oldu. Halbuki; alınan duyumlara göre; "önceki rektör yönetiminden referanslı" olan şirket işçilerinin çıkartılarak yerlerine "kendileri referanslı" olanların alınacağı iddia ediliyordu. Yine duyumlara ve iddialara göre söz konusu bu işten çıkartmalar peyderpey yapılacak ve çalışan kadrosu büyük oranda yenilenecekti. Ancak evdeki hesap pek te çarşıya uymadı.

Başhekimlikten gelen telefonda; "Sizin sözleşmeniz 31.12.2014 tarihinde sona erdi. Yeni dönemde sözleşmeniz yenilenmeyecek. Bu nedenle tanıtım kartlarınız toplanacak” sözleri iletilen bazı çalışanlar adeta şok oldu. Halbuki, bir çalışanı işten çıkartmanın hukuki yolları vardı. Adeta kanun ve hukuk tanımadan iki dudağın arasından çıkan sözlerle “Biz sizi çıkardık” deniyordu. Bu sözlerin iletildiği bazı çalışanların kartları toplandı, bazıları vermedi, bazıları da mecburen “İşini ayarlayarak” işte kalmayı başardı. Velhasıl; malum hastanede 5 Ocak 2015 tarihinden buyana “hukuksuzluk ve kanunsuzluk” zinciri yaşandığı iddia ediliyor. Başbakanlık, Cumhuriyet Savcılığı ve SGK gibi yerlere iletilen durum hakkındaki gelişmeler ise büyük merakla bekleniyor.

BAŞHEKİM TOKUR’A SORUYORUZ:

1- Madem bu işçiler çıkarılacaklardı, neden bunlara 2014 yılı sonunda; ihaleyi alan yeni firmanın sözleşmeleri imzalattırıldı?

2- Hastanede; (temizlik işçisi, teknisyen, tıp sekreteri, hemşirelik gibi) yardımcı sağlık personeli alanlarında çalıştırılan bu taşeron firma işçilerinin çıkışları verilmek istenirken neden kanunlar uygulanmadı?

3- Madem bunlar sizin iddianıza göre çalışmıyorlardı; siz geçen dönem başhekim yardımcısı iken neden bunları çıkarttırmak için gayret göstermediniz?

4- Son günlerde 40 civarında yeni eleman aldınız mı? Bu yeni alınanlar arasında siz ve hastane yönetiminde yer alan isimlerin akraba ve arkadaşları var mı? Kaç tane daha yeni eleman almayı düşünüyorsunuz?

5- Taşeron firma çalışanları arasında sizin ve müdürlerinizin kaç tane akrabaları bulunuyor?

6- Bazı birimlerin başındaki “kadrolu” isimlerin yerine size yakın şirket elemanlarını sorumlu yaptığınız iddiası doğru mu? Bu durum yasal mıdır?

7- Sizinle görüşmek isteyenlere pek randevu vermek istemediğiniz doğru mu? Neden görüşmekten kaçınıyorsunuz?

8- Tıp Fakültesi Dekanlığı ile aranızda herhangi bir gerginlik var mı? Varsa bu gerginliğin nedenleri nelerdir? 

9- Başhekimliğini yaptığınız ve sizin deyiminizle ‘SAU Hastanesi yani KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde geçen günlerde hastaların üşüdükleri ve evlerinden ısıtıcı getirdikleri iddiaları doğru mu? Isınmada bir problem mi var?

10- Başhekimliğini yaptığınız ‘KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “nepotizm” ve “mobbing” uygulamaları var mıdır?

Sonuç olarak; hastane ile ilgili sıkıntıların giderilmesinde iyi niyetli olarak hareket ettiği ve araştırmalar yaptığı gözlenen Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci bey başta olmak üzere yetkililer, Kahramanmaraş milletvekilleri ve Kahramanmaraş kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. (EDE AJANS - HABER MERKEZİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol