Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ŞEN; “DİKKATLİ OLUN, KONTROL ALTINDASINIZ!”
 Başkan Arif Şen, inşaat sektörü ile uğraşan kurumların, firmaların kestikleri faturaların tapu ve maliye tarafından incelendiğini, yani kontrol altında olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) İnşaat Komisyonunun konuğu olan Başkan Şen, firmaların gerçek faturayı kesmelerinin her zaman kendileri lehine olabileceğini belirterek, bu nedenle alacakları vergi iadesinin artacağının altını çizdi.

03 Ekim Perşembe günü, Kervanhan’daki yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan sunumunu KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe’nin yaptığı bilgilendirme toplantısında KALİDA İnşaat Komisyonu Başkanı müteahhit ve işadamı İbrahim Çakmak, inşaat sektörü üyelerine seslenerek, “Devletimizin de önemle üzerinde durduğu kentsel dönüşüm çerçevesinde inşaat sektörünün ekonomiye büyük katkı sağlamaya devam edecektir. Bizler, inşaata sektörü üyeleri olarak, bu sektörün Kahramanmaraş’taki temsilcileri konumundayız. Yeri gelmişken bahsetmek gerekirse, kentsel dönüşüm ülkemiz için büyük bir fırsat olup, uygulama noktasında inşaat komitelerinin de görüşü alınarak yapılırsa, tüm kesimlerin katkısı sağlanmış olacaktır” dedi.

Komisyon Başkanı İbrahim Çakmak konuşmasının son bölümünde, daha önceki panellerinde kentsel dönüşümü ayrıntılı olarak ele aldıkları için bu kez fazla üzerinde durmayacaklarına işaret ederek, “Bugünkü konumuz maliye ve vergi dairelerinin üzerinde durduğu önemli mevzuatlar olup, bu konuda sayan başkan Arif Şen bizlere önemli bilgiler aktaracaktır. Onun bilgilendirmesinin hepimize katkı sağlayacağını biliyorum, geldiği için kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

HER SEKTÖRÜN SORUNLARI VAR!

Senelerin serbest muhasebeci mali müşaviri, Oda Başkanı Arif Şen ise, her sektörün masaya yatırılması ve üzerinde durulması gereken sorunları olduğuna dikkat çekerek, “Bizler muhasebeciler olarak, sıkıntı sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini biliyoruz. Biz buraya gelirken derzsimize çalışıp geldik, sizlerin de aynı minval üzere olduğunu söylemek isterim. Sizler inşaata sektörü temsilcileri olarak, kestiğiniz faturaların tapu ve maliye tarafından incelendiğinizi bilmenizi isterim. Yani hep kontrol altındasınız, denetim altındasınız.” dedi ve daha sonra da yapılan ve satışı gerçekleşen konutlar ve KDV oranları ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Şen; “Dikkatli olmanızı öneriyoruz. Cezalara muhatap olmayasınız istiyoruz. Kestiğiniz faturalara dikkat eden, gerçek satış d eğeri üzerinden faturalarınızı kesin, aksi halde kazanacağım derken kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Gerçek faturaları kesmeniz sizin için yararlı olacaktır. Çünkü alacağınız vergi iadesi artacak” diye konuştu.

ÖDEMELERİN BANKADAN GEÇMESİ GEREK!

Bilgilendirme ve uyarılarına devam eden Başkan Şen, özellikle topraktan konutlara girişlere dikkat çekti, alıcı veya satıcıların konut alırken, ödemelerin bankadan geçmesinin yasal bir düzenleme olduğunu belirtti, aksi halde usulsüzlük cezasının gelebileceği uyarısında bulundu.

Başkana Şen, daha sonra inşaat sektörü ile uğraşan KALİDA üyelerinin sorularını cevaplandırdı.  









Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol