Öne Çıkanlar ÇOCUKLAR HAVUZLARI ÇOK SEVDİ EDELER GRUBU ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYOR HATAYSPOR 1-1 KAHRAMANMARAŞSPOR İLK SÜRPRİZ FIRAT GÖRGELDEN MHP ÜMİT KAPISI

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜK HEDEF
 Doç. Dr. Hekim, Türkmenistan bilim insanları ile Helsinki Tıp Fakültesi’nin BIOMEDICUM adlı Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, araştırma merkezlerinin planlanması konusunda bir eğitim toplantısına katıldı.

Toplantıda, ilk globalleşen kurumların bilim kurumları olduğunu ve iletişim imkanlarınınartmasıyla birlikte bilimintüm dünyaya açıldığını belirten Doç. Dr. Hekim “1000’li yıllarda Türk ve Müslüman bilim adamlarının eserlerinin tüm dünyaya yayılması ile tıp bilimlerindeki küreselleşmenin başladığı düşüncesindeyim” dedi.

Batının Afşana'lı anlamına gelen Avicenna olarak tanıdığı İbn-i Sina'nın Kanunname adlı tıp kitabının1000’li yıllardan itibaren tüm dünyaya yayıldığını ve Batı'da 500 yıl okutulduğunu anımsatan Doç. Dr. Hekim “Buna kemoterapinin babası Razi’yi, farmakolojinin babası El-Biruni'yi ve bu yerküreyi daha nice aydınlatmış Doğu’nun Kandillerini ekleyebilirsiniz” şeklinde konuştu. 


Sanko Üniversitesi hakkında da kısa bir bilgilendirme yapan Doç. Dr. Hekim Sanko Üniversitesi bünyesinde de böyle bir Uygulama ve AraştırmaMerkezi’nin (UYGAR) yapılanmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Doç.Dr.Nezih Hekim, sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin iddiasını ise “Tıp bilimi ışığının kaynağı olan Türkmenistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelerin Batıya açılan kapısı Sanko Üniversitesi olacaktır” diyerek ortaya koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol