Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

SANİ KONUKOĞLU VAKFI İSTANBUL ÖĞRENCİ BULUŞMASI
 Sani Konukoğlu Vakfı İstanbul Öğrenci Buluşması, Sheraton Otel’de, İstanbul’un yanı sıra, Marmara Bölgesi’ndeki illerden gelen öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Öğrencilere iş hayatını ve SANKO’nun tarihçesini anlatan Konukoğlu, bulunduğu yere kolay gelmediğini, her anında mücadele dolu 51 yıllık çalışması ve kardeşleri ile kenetlenmesi sayesinde başarılı olduğunu söyledi.

Eğitimin günümüzde başarıya giden yolun olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Üniversiteyi bitirmekle kalmayın; yüksek lisansınızı, doktoranızı mutlaka yapın, İngilizceyi çok iyi öğrenin ama bununla yetinmeyin. İkinci yabancı dili öğrenin. Bir yabancı dil bir insan, iki yabancı dil iki insan demektir” diye konuştu.

HAYATINIZI PLANLAYIN

Öğrencilerden hayatlarının her dönemini planlamalarınıisteyen Konukoğlu, 15 yıl önce aldığı karar gereğince, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşi Zeki Konukoğlu’na devretmeye başladığını, bundan böyle tamamen mütevelli heyet başkanlıklarını üstlendiği Sani Konukoğlu Vakfı ve Sanko Üniversitesi ile ilgileneceğine vurgu yaptı.

Her yıl yaklaşık 2 bin öğrenciye burs verdiklerinin altını çizen Konukoğlu, burs vermelerinin gerekçesini, ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerin eğitim yapmasına katkı sağlamak olarak dile getirdi.

“İş hayatına atıldığınızda, ailenizin hayatını sürdürmesi için gereken paranızı ayırdıktan sonra, sizi sıkıntıya düşürmeyecek ise siz de bir öğrenciye burs verin, eğitimine katkı sağlayın. Unutmayın ki, desteğinizi bekleyen bir öğrenci sizi bekliyor” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’ni kurduk, bu yıl öğrenci alınacak. Gaziantep’i tıp merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitenin nüvesini oluşturan Sani Konukoğlu Hastanesi, 611 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin tek çatı altında özel sektörde en büyük hastanesi. Sanko Üniversitesi’nin, sembol üniversitelerden birisi olacağına inanıyorum.”

Öğrencilere iş hayatına başlarken neler yapmaları gerektiği konusunda da önerilerde bulunan Konukoğlu, insani ilişkilerde her zaman empati kurmalarını istedi.

Konukoğlu, öğrencilerden, başarı merdivenini birer birer çıkmalarını isteyerek, “Böylece hazmede hazmede yükselirsiniz. Merdiveni 2-3 atlayarak çıkarsanız, düşüşünüz de aynı şekilde olur”  diye uyardı.


KENDİNİZE GÜVENİN

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu da konuşmasında, öğrencilerden kendilerine güvenmeleri çağrısında bulunarak, “Kendinize güvenin. Ancak başkalarının da akıllı olduğunu unutmayın” dedi.

Takım çalışmasını önemini anlatan Zeki Konukoğlu, takım çalışmasını hedefleyen ve uygulayanların başarılı olduklarını ifade etti. Öğrencilere, “sizler geleceğimizsiniz” diye seslenen Konukoğlu, yabancı dil bilmenin gerekliliğine dikkati çekti. Konukoğlu, sözlerini, “Ne yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapın, en iyisini yapmak için çaba gösterin” diyerek tamamladı.


DİĞER KONUŞMACILAR

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise sağlık bilimleri alanında çok özel bir üniversite olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Sınav, öğrencilerden başarılı olmaları için her zaman hayal kurmalarını istedi.

Sanko Holding Eğitim Danışmanı Nilüfer Köylüoğlu da konuşmasında bu yıl sekizinci kez düzenledikleri öğrenci buluşmalarının Sanko ve öğrenciler için çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sanko Holding İnsan Kaynakları Müdürü Gülşah Aydın da öğrencilere Sanko’nun insan kaynakları uygulamalarına ilişkin bilgi aktardı. Aydın, öğrencilerin Sani Konukoğlu Vakfı ile bağlarını koparmamaları halinde gelecekte güzel işbirlikleri sağlanabileceğini ifade etti.

Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran ise öğrenci buluşmalarının önemine değindi, Sani Konukoğlu Vakfı’nın hizmetlerine ilişkin bilgi verdi.   

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu’nun da katıldığı toplantıda, SANKO Holding Yöneticileri, yemek sırasında masaları dolaşarak öğrencilerle birebir sohbet ettiler ve onların görüşlerini dinlediler.

Bu arada, danışman ve eğitimci-yazar Dr. Şaban Kızıldağ, yemeğin ardından interaktif bir konferans verdi.






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol