Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ŞAİR VE YAZARLARIMIZIN YAŞAMLARI DİZİ OLUYOR
 25 yıla sığan meslek yaşamında, bir çok dizi ve belgesele imzasını atan 7 güzel adam dizisinin yönetmeni Levent Demirkale, Kahramanmaraş ve çevresini her yönüyle tanıtan dizinin çekimi için AK Parti Gurup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ın önerisi ile çekimlerin gerçekleştiğini söyledi.

Filmin çekimi için stüdyoda bulduğumuz Levent Demirkale, 19 Nisan’da TRT 1’de gösterime girecek olan ve 13 bölümden oluşan dizi hakkında şu bilgileri verdi; “Kahramanmaraş bir şairler ve yazarlar kenti. Kültür ve sanat dünyasına adını yazdırmış bu ünlü isimlerin, ünlü şair ve yazarların yaşamlarından kesitler aktardığımız dizinin ilk 4 bölümü çekimleri bitti. Her bölümü 90 dakikadan oluşan dizide toplam 35 oyuncu bu dizide rol almakta. Dizinin bütün bölümleri, sahneleri Kahramanmaraş’ta, değişik mekânlarda çekiliyor. Örneğin Kahramanmaraş Kale’sinde, Kara Lise’de, Amerikan Kolejinde.(Ticaret Lisesi). Tabi bu dizinin Kahramanmaraş’ta çekilmesinde sayın Mahir Ünal ve sayın Sevde Bayazıt Kaçar önayak oldular, rica ettiler. Biz de bu ünlü insanların yaşamlarından kesitler aktardığımız diziyi Kahramanmaraş’ta çekmekten mutluyuz” dedi ve çekimler sırasında Kahramanmaraşlıların gösterdiği ilgi ve kolaylık için de teşekkür etmeyi unutmadı.


YAYIN VE GALA GÜNÜ

Kahramanmaraş’ta ilk kez bir dizi çekimini gerçekleştirdiğini söyleyen yönetmen Demirkale, dizinin 19 Nisan’da gösterime girmeden önce, saat 19.55’te, Kahramanmaraş’ta bir meydanda halka açık galasının da olacağını belirtirken, galaya tüm halkın davetli olduğunu ifade etti.

‘7 güzel adam’ dizisinin yapımcılarından olan İlksen Fırat ve Ömer Can da, dizinin TRT 1’de gösterildiğinde çok tutulacağını dile getirdiler.

DİZİDE HANGİ İSİMLER ROL ALDI?

Dizide mütefekkir, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’i Kenan Bal canlandırırken, görüntü yönetmenliğini de Vedat Demir üstlendi.

Dizide rol alan oyuncular şu isimlerden oluştu:

Erdem Beyazıt            – Uraz Kaygılaroğlu

Cahit Zarifoğlu           -  Baran Akbulut

Rasim Özdenören       -  Mertcan Sevimli

Akif İnan                    - Yiğit Çakır

Ali Kutlay                   - Çağdaş Tekin

Sait Zarifoğlu             -  Fatih Murat Teke

Alaaddin Özdenören – Orhan Kanalp

Nuri Pakdil                - Kemal Uçar

Zehra Hoca                - Yıldız Çağrı Atiksoy








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol