Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK SEN, ‘KSÜ TIP’A SORDU, CEVAP ‘KTO’DAN GELDİ
 KSÜ Tıp Fakültesi hastanesinde çalışanların sabit ödeme dışındaki ek ödemelerinin 2.5 yıldır ödenmediği belirtilerek bu duruma tepki gösterildiği basın açıklamasında Demirci; “Büyük fedakarlıklarla halkımıza hizmet üreten sağlık çalışanları, maalesef hak ettiği döner sermayelerini 2.5 yıldan bu bu yana alamıyor, yoğun iş yükü altında eziliyor, adil olmayan çalışma koşullarında çalıştırılıyor ve mobbing benzeri uygulamalara maruz kalarak ciddi şekilde yıpranıyorlar. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten idarecilerin keyfi tutum ve davranışları, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozuyor” ifadelerini kullanmıştı.

HASTANEDEN CEVAP YOK, AÇIKLAMA TABİP ODASI’NDAN

Sağlık-Sen Şubesi’nin bu açıklaması Kahramanmaraş’taki sağlık gündeminde büyük ses yaparken, eleştirilere cevabın ise Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kahramanmaraş Tabip Odası’ndan geldi.

Başkanlığını aynı zamanda KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı Doç Dr. Hafıze Öksüz’ün  yaptığı KTO’nun Yönetim Kurulu’nda ‘Sayman’ olarak yer alan Dr. Lütfi Tiyekli tarafından basına geçilen yazılı basın açıklamasında aynen şöyle denildi:

TIP FAKÜLTESİ GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLMESİN!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni hedef alan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren, açıklamaları kınıyoruz. Bilindiği üzere Tıp Fakülteleri bulundukları yerlerde hem bilimsel olarak hem de kalite olarak sağlığı geliştiren kurumlardır. Tıp fakültelerinin gelişmesi bulunduğu ilinde gelişmesi anlamına gelmektedir.

1996 Yılında kurulan Tıp Fakültemizin, Araştırma ve uygulama Hastanesi inşaatı maalesef ancak 2014 yılında bitirilebilmiştir. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yıllarca köhnemiş, standart dışı hizmet veren binalarda faaliyet göstermiştir. Yıllarca Tıp fakültesinin atıl potansiyel ile faaliyet göstermesine ses çıkarmayan, sağlık çalışanlarının sağlıksız çalışmak zorunda kalmasına sessiz kalan, “iyi ilişkiler” içinde olduğu iktidar nezdinde Tıp Fakültesi’nin gelişmesi için hiçbir girişimde bulunmayan bir sivil toplum kuruluşunun tüm Türkiye’deki Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerini güllük gülistanlık gösterip, Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni karalamasını kabul etmiyoruz. Maalesef tüm Türkiye’deki Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri zor durumdadır. Üniversiteler Araştırma ve Uygulama Hastanelerini Sağlık Bakanlığına devredilmesi konusunda baskı altındadır. Gelirleri kısıtlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı yönetimine devredilen Araştırma ve Uygulama Hastanelerine kaynak aktarılırken, buna direnen Üniversiteler cezalandırılmaktadır. Biz Tıp Fakültelerini sadece “Hizmet Kurumu” olarak görmüyoruz. Tıp Fakültelerimiz gelecekte sağlığımıza emanet edeceğimiz “İyi Hekimlerin” yetiştirilme yeridir: Eğitim yuvasıdır. Bu eğitimin dışlandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun insafına terk edilen Tıp Fakülteleri ile nitelikli eğitim vermek imkansızdır.

Sorun açıkça ortadayken, sivil toplum kuruluşu görünümünde Sağlık Bakanlığının görüşlerini kamuoyuna duyurmak, Kahramanmaraş’a hiçbir şey kazandırmaz aksine Tıp Fakültesinin gelişmesine engel olur. Kahramanmaraş Tabip Odası olarak biz Tıp Fakültemize sahip çıkıyoruz. Tüm Kahramanmaraşlılara Tıp Fakültesine sahip çıkmaları, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin eğitim ve hizmet verebilmesi için desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Burada tüm bağımsız sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol