Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO KOLEJİ, İTALYA’DA TÜRKİYE’Yİ TANITTI
 Özel Sanko Okulları koordinatörlüğünde yürütülen projenin ikinci proje toplantısı içinİtalya’nın Soverato şehrine giden öğrenciler Hakan Tekerekoğlu, Nihat Furkan Eratılgan, Ece Gökçek, Ayçıl Özmen,  öğretmenleri Melike Özyurt, Mehmet Bozbaş, Ayşin Çelebi ve İbrahim Halil Yeşil rehberliğinde kendi ülkelerini, şehirlerini ve okullarını tanıttı.

Proje ortağı olan Hırvatistan, İtalya, İspanya, Polonya, Bulgaristan, Slovakya öğrencileri de kendi ülkelerinin tarihi ve kültürel yapısını sundu. Tarih alanında yapılan paylaşımlarda kimlik ve ülkelerin kuruluş hikayesi konu başlıkları esas alındı. Sunumlar sonrası yapılan toplantılarda öğrenciler bu konu başlıklarında kendi ülkelerinin benzerlik ve farklılıklarını içeren raporlar yazdı. Ayrıca, proje ortağı diğer ülkelere ve ev sahibi ülke İtalya ve kültürüne yönelik izlenimlerini raporladılar.

Yapılan çalışma çerçevesinde, ayrıca öğrenciler Roma, Vatikan ve Sicilya’da kültürel gezi yapma imkanı buldu.Bir sonraki proje toplantısı 11-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Osijeck kentinde gerçekleştirilecek.

Okullarının ikinci kez iki yıl süreli bir Comenius çalışmasında koordinatör okul olduğunun altını çizen Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, ilk projenin yıldız proje ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

Köylüoğlu, “Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılan bu paylaşımlarda öğrencilerimiz farklı kültürlerle ortak alanlar oluşturabilme, iyi bir altyapıyla öğrendikleri İngilizceyi değişik konu alanlarında kullanabilme becerilerini göstermelerinin yanı sırabirer kültür elçisi olarak ülkemizin zengin tarihi birikimi ve kültürünü en iyi şekilde temsil ettiler” dedi. 





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol