banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KAHRAMANMARAŞ’TA YATIRIMA DEVAM EDİYOR…
 

 Pazarcık’ta inşa edilen Sireşanlı Terfi Sulaması
1. Kısım Projesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

 

Söz konusu tesis ile Kartalkaya Barajı dipsavağından alınacak su, terfi istasyonu vasıtasıyla 4.237 metre uzunluğundaki ana kanal ile Kartalkaya Barajı sağ sahilinde yer alan 22.500 dekar zirai arazi ile buluşturulacak.

İş kapsamında terfi merkezi, cebri boru, anakanal eksik imalatları, sanat yapıları, 1800 mm ve 110 mm arasında değişik çaplarda CTP ve HDPE boru döşenmesi ve işletme-bakım yolları yapılması yer almaktadır. Proje ile 62.514 metre boru döşenmesi ve kanal üzerindeki sanat yapılarının tamamlanması hedeflenmektedir.

Şu ana kadar ana kanal üzerindeki sanat yapılarının tamamlandığı tesiste, terfi merkezi ve elektrik bina inşaatı tamamlanmış olup mekanik ve elektrik teçhizatın montajı ve döşeme işlemleri yapılmaktadır.

Projede Yüzde 12 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kahramanmaraş’ta muazzam yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Şu ana kadar yapılan çalışmalarla yüzde 12 fiziki gerçekleşme sağladığımız ve 21 milyon 350 bin TL’ye mal edeceğimiz Siraşanlı Terfi Sulaması 1. Kısım Projesi ile 22.500 dekar zirai araziye su temin ederek çiftçilerimiz için yıllık 13,7 milyon TL civarında bir gelir artışı sağlamayı hedefliyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol