Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

MAHALLE VE KÖY MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
 Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Necati Okay kentin doğu bölgesinde bulunan köy muhtarları ile bir araya gelmesinin ardından şimdi de doğukent bölgesinde bulunan bazı mahalle ve köy muhtarları ile istişare toplantısını devam ettirdi.

Görevini iki ilçe başkanına devir ettikten sonra Aday adaylığı çalışmalarına hızlı başlayan Okay önceki gün Doğukent’te, o bölgedeki köy ve mahalle muhtarları ile bir

araya geldi. Muhtarlarla Dulkadiroğlu bölgesi ile ilgili bilgi ve fikir alışverişinde bulunan Okay, 40 gün önce statü gereği görevi bittikten sonra gerekli istişareler yaptıktan sonra niyetini açıkladığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BAŞIMIZA KONMUŞ BİR TALİH KUŞUDUR

Büyükşehir’i Kahramanmaraş’ın başına konmuş bir talih kuşu olarak nitelendiren Okay şöyle konuştu; “Belediyecilik hizmetleri kaynakla doğru orantılıdır. Ne kadar kaynak yaratabilirsen o kadar nimet elde edebilirsin. Dolayısıyla büyükşehir yapılanması daha önce Kahramanmaraş ilimizin tamamındaki ödeneklerin 2’ye çıkarılması neticesini getirecektir. Bir bütünleşme söz konusudur. Biliyorsunuz bundan önce Kahramanmaraş’ta 52 tane belde belediyemiz vardı. 10 tane ilçe belediyemiz vardı. 62 tane belediye vardı ama bu seçimlerin arifesinde hemen Kahramanmaraş’ımızda toplam 12 tane belediye başkanı olacak. 11 ilçe belediye başkanı bir de büyükşehir belediye başkanı olacak. Dulkadiroğlu Bölgesi, Merkez İlçemizin yaklaşık 230 bin nüfusunu kapsayan bir bölgedir. Pazarcık’tan bağlananlarla beraber 58 tane köy, şehir merkezinde de 43 tane mahallemiz var. Bundan sonra Dulkadiroğlu Belediyesi’nin sorumluluk alanı 101 birimdir.

BU GÖREV BİZE HAYIRSA DULKADİROĞLU İLÇESİ’NE HAYIRSA ALLAH BİZE NASİP ETSİN

Büyükşehir kanunuyla beraber kırsal alanda ki daha önce köy olarak belirlediğimiz yerlerin statüsü artık değişti. Bundan sonra oralar mahalle olarak anılacak olan inşallah imkânları da mahalle standartlarında olacaktır. Büyükşehir mahalleye dönüşecek köylerimize hizmet etme yetkesini bize de verecek. Biliyorsunuz bu bölge biraz daha hizmete ihtiyacı olan bir bölge. İnşallah belediye faaliyete geçtiği zaman bu bölgenin cazibe merkezi olmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki bunun önünü açacak yol ve yöntemler belirlensin. Bu yol ve yöntemlerle inşallah belediye başkanları aracılığıyla yapılacak. Bizde geçmişteki 12 yıllık siyasi tecrübemize, teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızla istişarelerimize, milletvekilleriyle istişarelerimize, genel istişareler ve kamuoyundaki istişareler neticesinde buraya hizmete talip olmamızın mümkün olacağını düşündük. Bunu geçen hafta kamuoyuyla paylaştık. Şimdi de sizlerle bunu paylaşıyorum. İnşallah sizlerden destekleri bekliyorum. Öncelikle yola çıkarken şunu söylüyorum; bu görev bize hayırsa Dulkadiroğlu İlçesi’ne hayırlı ise Allah bize nasip etsin. Hayırlı değilse Allah bize böyle konuyu nasip etmesin. Bu tevazuuyla yola çıktık. Siyasi birikimimiz, teknik konulardaki çalışmalarımız neticesinde biz bu bölgeye hizmet etmek istiyoruz. Sahayı çok çok iyi biliyoruz. 12 yıldan bu yana bir siyaset yapıyoruz ve bunun neticesinde de başarılı olacağım kanaatindeyim”

Muhtarlarla yaptığı istişare toplantısının ardından Dulkadiroğlu ilçe belediyesi Bölgesinde bulunan Namık Kemal, Bağlarbaşı, Kanuni ve Yavuz Selim Mahalle esnaflarını da ziyaret eden Okay onların sorunlarını dinledi. Esnaf ve vatandaşların kendisine ve partisine olan teveccühten oldukça memnun olan Okay, Kahramanmaraş’ın büyükşehir yapılanması ve Dulkadiroğlu’na yapılacak bazı projeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol