Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

KSÜ KAVŞAĞINDA ZAMAN DURDU!
 Aslında KSÜ Kavşağı ve yol yapım işi, 2013 Aralık ayında başlamıştı. İhale itirazları nedeniyle de 8 ay geç başlanan kavşak ve yol yapımındaki son durumu öğrenmek için, işin belirsizliğinin sürmesi, devam etmemesi nedeniyle, en sağlıklı bilgiyi alabileceğimiz İdris Tezcan’ın kapısını çaldık. Durum nedir, ne değildir diye… Yüksek İnşaat Mühendisi Tezcan’ın bize söylediği şu oldu:

“Çevre yol yapımı ihalesini bilindiği üzere Ankara menşeli, DSK firması almıştı. Kahramanmaraş Çevre Yolu kapsamında Karayolları tarafından ihale edilen ve yapımına ihale itirazları nedeniyle 8 ay geç başlanan kavşak ve yol yapım işi, 2013 Aralık ayında başlamıştı.

Yaklaşık 5 ay devam eden çalışmalardan sonra İdari Yargı, Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) verdiği kararı esastan bozup, bu karar Karayollarına ulaşınca 2014 Nisan ayında iş durdurulmuştur.





KİK, Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunmuş, Danıştay da esastan verilen kararı bozmuş olup, KİK ile yazışma ve idareye sonucun bildirilmesi aşaması devam ettiğinden, söz konusu işte herhangi bir çalışma yapılamamaktadır. Dolayısı ile işin devam etmemesinde ne siyasetin ne bürokrasinin ne de yüklenici firma veya taşeron kusuru etken değildir. Mahkeme nedeniyle iş devam edememektedir.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol